Menu
b1

Vijesti

Trener

  • Hits: 2384

BRANIMIR PAVIĆ

Kodeks

  • Hits: 6025

Kodeks Košarkaškog kluba PULA 1981:

Ovaj kodeks uređuje klupska načela i preporuča ponašanje članova, trenera, članova tijela Kluba i drugih osoba koje su svojim radom i angažmanom vezane uz KK PULA 1981.

Cilj kodeksa je stvaranje i očuvanje klime koja pogoduje što većem zadovoljstvu, napretku i osjećaju zajedništva igrača, članova i trenera  kluba. Samo sretan i zadovoljan igrač ili dijete voli sport i napreduje u njemu. Napredak ostvaruje kao sportaš i kao osoba spremna za preuzimanje odgovornosti i poduzimanje pothvata u životu.

U KK PULA 1981 ima mjesta za sve i svi dobivaju jednaku šansu. Bilo kakvi oblici diskriminacije, posebno rasne, nacionalne i vjerske, najstrože su zabranjeni.

KK PULA 1981 njeguje disciplinu i zajedništvo u čijoj se primjeni maksimalno poštuju i razvijaju individualnost i sloboda pojedinca.

Trener je učitelj i uzor. Njega se poštuje, sluša i nastoji što bolje izvršiti njegove upute. Trener je i savjetnik koji uvijek sluša. Trenera se može pitati sve, treneru se može predložiti sve. To se uvijek čini na miran način, izvan terena, na način koji neće narušiti trenerov autoritet. Trener je svjestan da je učitelj i uzor i da se njegova važnost i uloga protežu i izvan terena. Trener je autoritativan i pravedan. Sve igrače i djecu promatra na isti način i tako se prema njima ponaša. Autoritet gradi smireno i zasniva ga na životnoj mudrosti, stručnom znanju i pedagoškoj sposobnosti mobilizacije igrača i djece radi ostvarenja zajedničkog cilja.

Trener je potpuno samostalan i na njega se ne može i ne smije utjecati. Trener svakoga igrača i svako dijete promatra kao osobu. Trudi se upoznati svakog od njih te nastoji proniknuti u najbolje načine motiviranja pojedinaca koji nisu za sve isti. Pri tom trener ne diskriminira već primjenjuje jednaka načela za sve. Trener jasno ističe što je dobro, a što loše, kao u igri tako i u ponašanju igrača i djeteta na i izvan terena. To isticanje trener čini bez uvrede i na način koji jamči da će ga onaj komu je poruka upućena razumjeti.

Kao što se trener odnosi prema igračima slično se i uprava odnosi prema trenerima. Uprava je uzor i autoritet trenerima, igračima i djeci. Uprava je i savjetnik koji uvijek sluša. Upravu se može pitati sve, upravi se može predložiti sve. To se uvijek čini na miran način koji ne vrijeđa i ne narušava autoritet.

Klub počiva na spremnosti za razgovor. Niti jedan prijedlog se ne omalovažava. Svim igračima, djeci i članovima Uprava omogućava da joj se obrate.

Roditelji se ne miješaju u poslove trenera. Eventualno nezadovoljstvo iskazuju u skladu s ovim Kodeksom obračujući se treneru ili Upravi. Posebno paze da svojim subjektivnim doživljajem rada trenera, treninga, utakmica i Kluba u cijelini ne opterećuju svoju djecu.

Za vrijeme treninga i utakmica roditelji ne mogu boraviti u prostoru pored terena predviđenim za trenere i igrače, već na tribinama predviđenim za publiku. Za vrijeme treninga roditelji svojim ponašanjem ne smiju odvračati pažnju djeci i ometati tijek treninga. Za vrijeme službenih ili prijateljskih utakmica trener posebno vodi računa o ponašanju igrača na klupi. Ponašanje na klupi mora odražavati ozbiljnost, disciplinu i podršku igračima na terenu. Roditelji, kao produžena klupa, trebali bi svojim uzornim i sportskim ponašanjem biti primjer svojoj djeci.

Ponašanje na utakmicama ogledalo je Kluba i svih ljudi koji su s njime povezani. Eksces jednog člana ja eksces cijelog kluba te je svaki član dužan spriječiti individualne ispade drugih članova.

Najstrože se zabranjuje vrijeđanje sudaca, trenera i igrača bilo koje momčadi! Najstrože se zabranjuje psovanje, dijalog s publikom (bilo riječima ili mimikom), galama, vrijeđanje sudaca i službenih osoba na utakmici, sudjelovanje u tučnjavi i drugi oblici nesportskog ponašanja!
Alkohol i droga u životu vezanom uz Klub i u privatnom životu krajnje su nepoželjne pojave.

Igrači, djeca, članovi i treneri međusobno si pomažu na terenu i izvan njega. Prijateljstvo unutar Kluba gaji se kao najveća vrijednost.
Svi članovi Kluba doprinose iznad obveza koje su propisane aktima Kluba. I najskromnija donacija i najmanji dobrovoljni rad u Klubu ili za Klub dodaju vrijednost koja je daleko veća od one materijalne.

Klub počiva na toj vrijednosti.


Uprava Košarkaškog kluba PULA 1981

Dvorana

  • Hits: 8159

Seniori:

Dom Sportova Mate Parlov
Trg kralja Tomislava 7
52100 PulaSportska dvorana u Puli izgrađena 1978. godine, rekonstruirana 2003., a od 2008. nosi ime preminulog slavnog pulskog boksača, Mate Parlova. Višenamjenska sportska dvorana predviđena je za održavanje sportskih, kulturnih, poslovnih i zabavnih manifestacija, u vlasništvu je Grada Pule, a njome upravlja Javna ustanova Pula Sport. Sveukupne je površine 13.274,90 m² od čega 1090,20 m² otpada na Veliku dvoranu s 2312 sjedećih mjesta, 411 m² pripada boksačkoj-džudo dvorani, površina stolnoteniske dvorane iznosi 158,60 m² dok je polivalentna dvorana sa 100 sjedećih mjesta površine 274,85 m². U sklopu kompleksa nalazi se i četverostazna kuglana površine 305,50 m². Građevini pripada i parkiralište s 234 parkirna mjesta na površini od 5.977,30 m². Svakodnevno dvoranu koriste mnogi lokalni klubovi poput ŽRK Arena, MRK Arena, OK Pula, BK Pula, HK Istarski borac, STK Pula i mnogi drugi. U samoj zgradi sjedište imaju Savez sportske rekreacije, Savez sportova Istarske županije, Rukometni savez Istarske županije, te Odbojkaški savez Istarske županije. Dom sportova Mate Parlov dosad se pokazao kao mjesto odvijanja važnijih sportskih događanja među kojima su Europsko seniorsko prvenstvo u boksu, 2004., Europsko prvenstvo u ženskoj odbojci, 2005., Croatia cup u rukometu, Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. (razigravanje 12.-24. mjesta).

Omladinski pogon:

Sportski Centar Mirna - Pattinaggio
Marka Marulića 4
52100 PulaSportski centar Mirna, popularni Pattinaggio, izgrađen je 1972. godine i koristi se za brojna sportska i druga događanja. Dom je košarkašima Pule 1981 od samog osnutka kluba. Nedavno je obnovljen krov dvorane, kao i parket, čije su dimenzije i linije prilagođene novim pravilima FIBA-e. Dvorana ima kapacitet 500 gledatelja. Uz KK Pulu 1981, sportski centar Mirna koriste i Ženski košarkaški klub Pula, Odbojkaški klub Pula, Koturaljkaški klub Uljanik, Judo klub Istarski Borac, Savez sportske rekreacije, Lovačko društvo Istra, Kinološko društvo Istra, Košarkaški savez Istarske Županije, te srednje škole. Površina građevine je 6.000 m2, dok sama zgrada zauzima 2.600 m2, od toga, velika dvorana 750m2. Vanjski teren zauzima 1.600 m2.

Organigram

  • Hits: 6724

Predsjednik: Alen Petrović 
Dopredsjednik: Armando Ujčić 
Tehnički Direktor: Damir Medančić 
Sportski Direktor: Leo Krizman
Tajnik: Semil Sijamhodžić

Povijest

  • Hits: 7332


Košarkaški klub "Pula 1981" osnovan je 1997. godine od grupe bivših igrača, entuzijasta i zaljubljenika u košarku. Osnovna namjera bila je regulirati status radi igranja veteranske lige. Kasnije je osnovana grupa škole košarke s namjerom uvođenja najmlađih generacija u košarku.

Godine 2004. slijedom izbacivanja Košarkaškog kluba "Istra" iz takmičenja A-2 lige, te potpunog rasula u klubu, odlučeno je da Košarkaški klub "Pula 1981" proširi svoju aktivnost na sve uzraste, te da formira ekipe u svim kategorijama, posebno seniorsku momčad.

Seniorska ekipa je tada prijavljena u najniži rang natjecanja - B-ligu. Odmah u prvoj sezoni osvojeno je prvo mjesto i time je izboreno pravo nastupa u višem rangu - A-2 ligi (Zapad), gdje je u sezoni 2005/06 osvojeno drugo mjesto, te gdje se natjeće i danas.

Kontakt

  • Hits: 8724

Košarkaški Klub Pula 1981

Marulićeva 4
52100 Pula
Hrvatska
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Predsjednik:
Alen Petrović
mob: 098/963-6701
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dopredsjednik:
Armando Ujčić
mob: 098/955-7392

Sportski direktor:
Leo Krizman
mob: 098/973-6208
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web Administracija:
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Igrači

  • Hits: 11454

 TONI JELENKOVIĆ
 KRISTIJAN ANDABAKA

 MIRKO MARIĆ
 IGOR STOJANOVIĆ

 SAŠA GLIGOROVIĆ
 ANTE GRAŠO
 TEO ŠIMOVIĆ

 MONTEL WILLIAMS
 FRANKO KOLJANIN
 VEDRAN PUŠIĆ
 MARK SEKULIĆ

 GORDAN KONDIĆ
 MATIJA MILOHANOVIĆ

Trener: BRANIMIR PAVIĆ

Subcategories