Menu
b1

Večeras protiv Belišća. Dasko: Idemo po treću pobjedu u nizu

Nakon Borova, u Domu sportova Mate Parlov kapitulaciju je bio primoran potpisati i Grafičar, čime su košarkaši Pule 1981 spojili dvije pobjede u kvalifikacijama za Premijer ligu. Protiv Ludbrežana nije bilo ni približno tako uvjerljivo kao protiv Vukovaraca, od "plus 41" Puljani su se spustili do "plus šest", no dva nova boda upisana su na konto, a to je u ovom trenutku ipak najvažnije.

"Dobro smo otvorili susret, ja sam pogodio par otvorenih šutova i tu smo se rezultatski malo odlijepili, ali znali smo da neće biti tako lagano kao što je krenulo. Grafičar je iskusna momčad na čelu s playom Novakom kojeg znam još iz prošlogodišnjih kvalifikacija sa Stojom i čija je kvaliteta opet došla do izražaja. Tada je igrao za Međimurje i stvorio nam je puno neprilika, ponovio je to i ovom prilikom u dresu drugog kluba, ali uspjeli smo ga nekako zaustaviti i na kraju stići do pobjede. U najbitnijim trenucima odigrali smo kao momčad i potvrdili da se u ključnom dijelu sezone dižemo u igri" - rekao je Nino Dasko, s 19 koševa najefikasniji strijelac Pule 1981 u pobjedi nad Grafičarom. "Muče nas ozljede i bolesti te smo utakmicu odradili samo sa sedmoricom igrača, među kojima su bila i braća Gržinić koji praktički cijeli tjedan nisu trenirali, ali nekako smo se "pokrpali". Bilo je naporno, no uspjeli smo se izdignuti iznad zdravstvenih problema, a pomogla nam je malo i činjenica što smo odgodili susret u tjednu s Podravcem pa smo imali dovoljno vremena da se odmorimo".

I ovaj je tjedan bio lišen utakmica, čime su Puljani "kupili" vrijeme da zaliječe "bolnicu na kraju grada" i gostovanje u Belišću odrade u punom sastavu. Pulski sraz današnjih protivnika puleni Dalibora Mezulića riješili su u svoju korist s uvjerljivih 96:75, nakon što se u svlačionice otišlo pri rezultatu 42:45. "Belišće je nezgodna momčad koju smo u Pattinaggiu dugo lomili, na kraju se uspjeli odlijepiti i uvjerljivo slaviti, ali ta nas utakmica neće zavarati jer ona danas neće ništa značiti. I oni se dižu u formi, prije četiri kola nanijeli su prvi poraz Vernu i tako "zakomplicirali" borbu za vrh ljestvice, prošli tjedan svladali Rudeš u gostima te je sigurno da nas očekuje puno teži posao nego u Puli. No, usprkos činjenici da je Belišće puno opasnije na svom parketu, mi ćemo danas ići po pobjedu, našu treću u nizu" - zaključio je Dasko, s 26 ubačaja iza linije 6,75 metara prvi tricaš Pule 1981 u ovim kvalifikacijama.

Ivica Cerovac - Glas Istre