Menu
b1

Puh: Cilj je nastaviti pisati jednu uspješnu priču

Danas je u sali za sastanke Doma sportova Mate Parlov održana službena press konferencija predstavljanja novog predsjednika Košarkaškog kluba Pula 1981 Ivana Puha, koji je na nedavnoj izbornoj skupštini jednoglasno izabran za nasljednika Alena Petrovića koji s dužnosti odlazi nakon osam godina, ali ostaje u klubu na mjestu predsjednika Nadzornog odbora.

Ivan Puh, koji je ovom prilikom bio u društvu trenera Sandra Nicevića te seniorskog igrača Nikice Šljuke, novinarima se predstavio upravo osvrtom na prethodna dva predsjednička mandata. "Prvo bi se želio zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Petroviću na veoma uspješnih osam godina, cilj je definitivno nastaviti tim putem, i dalje podizati kvalitetu rada u mlađim kategorijama te nastaviti jednu uspješnu priču koja je pisana prethodnih godina. Spremni smo na svojevrsni odmak i nadogradnju poslovanja kluba, no prioritet će svakako ostati rad s mladima, kako u našem omladinskom pogonu, tako i s onima koji jesu ili tek trebaju doći igrati u Pulu" - objašnjava Puh.

Novi se predsjednik osvrnuo upravo na profil igrača koji je posljednjih sezona igrao u redovima Bijeloplavih. "Kroz posljednje su četiri godine u Prvoj ligi seniorsku momčad činili gotovo isključivo mladi igrači, mnogi od njih danas i dalje igraju tu ligu u drugim klubovima, a neki su danas i u Premijer ligi ili u inozemstvu. Dokaz je to da se u Puli kvalitetno radi, mladi igrači su svjesni da im osim momčadskog uspjeha dolazak u Pulu može biti i odskočna daska u karijeri".

Dodatna potvrda o ozbiljnim namjerama koje Bijeloplavi imaju po pitanju iskoraka u omladinskom pogonu je i činjenica da su po prvi puta u klubu u mlađim kategorijama zaposlena dva profesionalna trenera, Nikica Šljuka i Vanja Perdija. "Radimo na mnogo frontova, konkretno, dobili smo sredstva od Ministarstva turizma i sporta za projekt kojem je cilj upravo podizanje kvalitete rada u našim školama košarke, kako bi stvorili što kvalitetniju bazu domaćih mladih igrača te kako bi se košarci u Puli dao jedan novi 'zamašnjak' za budućnost" - rekao je Puh. "Svjesni smo da rezultati takvog rada neće biti vidljivi instantno, no, smatramo da je to jedini ispravan put za pripremu kvalitetnije budućnosti u naredne dvije-tri godine".

Puh smatra da je bitna stavka koja ide u prilog navedenoj tezi činjenica da Pula postaje i sve jači sveučilišni grad. "Proteklih godina smo imali problem da mladi igrači nakon juniorskog staža odlaze iz Pule na fakultete u druge gradove, sada se situacija promijenila i dečki imaju priliku naći neko sebi zanimljivo školovanje i u rodnom gradu te pored kvalitetnog znanja nastaviti se baviti košarkom u Puli. Mi, kao i Stoja, imamo obavezu da mladim igračima omogućimo što kvalitetniji rad" - zaključio je novi predsjednik Pule 1981.