Menu
b1

Nicević: Biti će zanimljivo vidjeti na kojem smo zaista nivou

Košarkaši Pule 1981 u srijedu će ponovo na svom parketu Doma sportova Mate Parlov ugostiti prvoligašku momčad. Naime, u 17:15 sati na rasporedu je finale regije Zapad Kupa Krešimira Ćosića protiv Kvarnera 2010, a pobjednik susreta izborit će pravo igranja u osmini finala, koja je na rasporedu sredinom studenog i u kojoj će se odabranom društvu od četiri niželigaša priključiti i sve Premijerligaške momčadi.

"U srijedu imamo priliku odmjeriti snage s Riječanima i vidjeti kakvo je zaista stanje u našoj ekipi, odigrati jednu kvalitetnu utakmicu koja će nam dati uvid što i kako dalje te pokazati u kojem smjeru moramo ići u budućnosti, bez obzira na to što trenutno nastupamo u Drugoj muškoj ligi" - objasnio je Sandro Nicević, trener Bijeloplavih te dodao - "nije tajna da se želimo čim prije vratiti u viši rang natjecanja".

U taboru pulskog prvoligaša očekuju i veću posjetu na tribinama, obzirom na ozbiljnost protivnika. "Ovim bi putem pozvali kako naše navijače tako i ljubitelje košarke da nas dođu podržati u što većem broju, jer trenutno je neminovno da će sutrašnji susret biti jedan od kvalitetnijih koji nas čeka ove sezone" - naglasio je Nicević. "Pored iskusnih Štembergera i Perkovića, Kvarner se ove sezone pojačao i našim bivšim igračem Gvidom Guštinom, no ostajem optimističan, prvenstveno jer je ova naša ekipa pronašla neku 'kemiju' i bit će zanimljivo vidjeti na kojem smo zaista nivou".

Sličnog je mišljenja i Nikica Šljuka, najiskusniji igrač u rosteru Puležana. "Čeka nas jedna kvalitetna i teška utakmica, protiv dobre i iskusne prvoligaške momčadi, no, smatram da im možemo parirati, dati ćemo sve od sebe da pokušamo izboriti osminu finala". 34-godišnji Šljuka, između ostalog i bivši igrač upravo Kvarnera, ne dvoji na koji način Bijeloplavi mogu iznenaditi papirnatog favorita. "Obrana će biti ključ, u to nema sumnje. Osim mene i Koljanina, koji smo nešto stariji, ostatak momčadi su veoma mladi dečki, u sjajnoj trkačkoj formi. Vjerujem da će utakmica biti jako zanimljiva".