Menu
b1

Vučinić: Cilj nam je nastaviti pobjednički niz

Nakon podužeg perioda košarkaši Pule 1981 imali su konačno tjedan bez utakmica te su se u potpunosti mogli okrenuti pripremi prvenstvenog susreta. U subotu naime, Bijeloplavi putuju u Kraljevicu gdje će snage, u sklopu 4. kola Druge muške lige Zapad, odmjeriti s istoimenim domaćinom, protiv kojeg su slavili u utakmici Kupa Krešimira Ćosića prije samo nešto više od dva tjedna, konačnim rezultatom 73:78.

"Pobjedu u Kupu smo teško izborili" - osvrnuo se na taj susret Nikola Vučinić, bek Puležana. "Nismo igrali kako znamo, 'kiksali' smo ponajviše u obrani te se doveli u situaciju da strahujemo za konačni ishod susreta. Sutra nam je cilj da nastavimo pobjednički niz, očekuje nas ponovo tvrda utakmica u kojoj moramo nametnuti svoj ritam te se ne smijemo ni u jednom trenutku opustiti. Ako se držimo dogovora siguran sam da ćemo kući otići s dva boda".

Trener Sandro Nicević moći će u subotu u Domu kulture i sporta računati na sve igrače, jedini koji je propustio nekoliko treninga početkom tjedna bio je Franko Koljanin zbog bolova u leđima, no za utakmicu bi trebao biti spreman. Iako je osmina finala još daleko, 'Vučko' ne krije zadovoljstvo ždrijebom koji će u Pulu dovesti aktualnog prvaka Hrvatske te branitelja Kupa Krešimira Ćosića, Zadra. "Svjesni smo jačine protivnika, no, budemo li igrali kako znamo, jedni za druge, možemo se predstaviti u dobrom svjetlu i biti im neugodan protivnik".