Menu
b1

Nicević: Ako želimo pobijediti moramo zadržati maksimalnu koncentraciju

U nedjelju je na rasporedu gradski derbi u kojem će, u sklopu 9. kola Druge muške lige Zapad 2021/22, košarkaši Pule 1981 snage odmjeriti sa Stojom, a epitet derbija, osim onog geografskog, susret nosi i zato što se sastaju jedine dvije momčadi koje u dosadašnjem dijelu prvenstva ne znaju za poraz. Gosti utakmicu dočekuju s osam pobjeda na kontu, dok Puležani imaju jednu manje, obzirom da imaju još za odigrati zaostali susret 7. kola protiv Krka.

Trener Sandro Nicević na raspolaganju će imati sve igrače, klupska ambulanta je konačno prazna te su Bijeloplavi ovaj tjedan trenirali u punom sastavu. "Pripremamo se za gradski derbi kao i za svaku drugu utakmicu, jedino što moramo je razumjeti da pristup mora biti puno, puno ozbiljniji nego na dosadašnjim susretima" - naglašava strateg Puležana te dodaje - "Stoja je do sada pokazala odlične partije, neporaženi su kao i mi, i ako želimo pobijediti moramo zadržati maksimalnu koncentraciju tijekom svih četrdeset minuta utakmice".

Atmosfera u momčadi je vidljivo pozitivna, no u taboru pulskog drugoligaša su svjesni da se motiviranost ne smije pretvoriti u euforiju. "Najbitnije je da zadržimo hladnu glavu, nema mjesta 'izgaranju' i brzopletosti. S druge strane, morat ćemo imati 'toplo' srce te se boriti od prve do posljednje minute, bez kalkuliranja" - zaključuje Nicević.

Sličnog je mišljenja i najiskusniji u redovima Pule 1981, Nikica Šljuka, koji iza sebe ima bezbroj utakmica koje su na papiru nosile atribut derbija. "Puno smo bolja momčad, jako dobro treniramo i ako se budemo držali dogovora ne vidim načina da nas Stoja na 'duge staze' ugrozi. Poznajemo ih dobro, poštujemo ih, znamo koje su im jake točke, ali mi prvenstveno moramo misliti na sebe i svoju igru".

Početak utakmice između Pule 1981 i Stoje na rasporedu je u 19 sati kada će sudačka trojka Đuraki, Koraca, Katanić podbaciti prvu loptu na parketu Doma sportova Mate Parlov. Ulaz u dvoranu je simboličnih 10 kuna, kapacitet tribine limitiran je odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije na 200 gledatelja te će biti potrebno da svi gledatelji kao i tehničko organizacijsko osoblje koje je prisutno u dvorani posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.