Menu
b1

Krizman: Za vikend nas očekuje praznik dječje košarke

Ovog vikenda, točnije u subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja, Košarkaški klub Pula 1981 organizira turnir za kategoriju dječaka, odnosno igrače rođene 2009. godine i mlađe. Na parketu Doma sportova Mate Parlov prvi će koševi 'pasti' u subotu u 11:00 sati, a gledatelji će imati priliku gledati utakmice do navečer, dok je nedjeljno jutro rezervirano za utakmice za plasman.

"Pozvali smo pet hrvatskih momčadi, Dinamo Zagreb, Grafičar iz Ludbrega, Rovinj, Fažanu i Medulin, a pored njih će naravno nastupiti i naši dječaci trenera Vanje Perdije" - naglašava Leo Krizman, sportski direktor Bijeloplavih. "Turnir je svojevrsni 'šlag na tortu' ovosezonskog projekta Škole košarke Mali Koš, kojim se posebno ponosimo i kojeg je prošlog ljeta sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta kroz Natječaj razvoja amaterskog sporta. Taj je projekt usmjeren ponajviše prema osnovnoškolcima nižih razreda, a naši su se treneri posvetili djeci kako bi ih naučili osnovama košarke, ali i prijateljskoj atmosferi i zajedničkoj suradnji".

Škola košarke Mali Koš se u organizaciji Košarkaškog kluba Pula 1981 održava tijekom čitave školske godine u pulskim osnovnim školama Šijana, Kaštanjer i Vidikovac, dok su ljetos najmlađi trenirali na vanjskim terenima Doma Braće Ribar. "Turnir je na neki način logičan kraj 'avanture' koja je počela ovog ljeta, jer podosta igrača koji su se ljetos tek upoznavali s kraljicom loptačkih sportova tijekom sezone su 'dogurali' do kategorije dječaka za koju sada i nastupaju te će im ovaj vikend biti i svojevrsna nagrada za marljiv rad u proteklom periodu" - objašnjava Krizman.

Tribine Doma sportova bit će u subotu i nedjelju otvorene za gledatelje, a ulaz u dvoranu je besplatan. "Možemo reći da nas očekuje pravi, pravcati praznik dječje košarke. Ako sagledamo širu sliku, aktivnosti počinju već u subotu u 9:00 sati u obližnjoj dvorani Stoja gdje će minibasketaši nastupati na 2. turniru Županijske lige 2021/22. Odmah nakon toga selimo u našu dvoranu, a košarkaški vikend će zaključiti naši pretkadeti koji će nakon finala turnira snage odmjeriti s vršnjacima Pazina, također u utakmici Županijske lige. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu u dvoranu, garantiram da neće manjkati ni dobre košarke, ni osmijeha, ni zabave" - zaključuje sportski direktor Puležana.