Menu
b1

Bijeloplavi za vikend u Areni na prvenstvu Hrvatske u 3x3 košarci

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3x3 košarci je došao do svog kraja, do velikog Finala! Ovog vikenda, 9. i 10. rujna, domaćin Pro 3x3 Basketball Tour 2022 turnira je Pula. Tijekom ljeta je održano devet turnira, devet prekrasnih lokacija širom Lijepe naše, od dubrovačkog Straduna, šibenske Tvrđave Sv. Mihovila, zadarskog Foruma, preko vukovarskog dvorca Eltz, Vinkovaca i hotela Slavonija, osječkog Trga A. Starčevića, do umaškog Trga slobode, karlovačkog Šanca te platoa Gradec u Zagrebu – uistinu impresivan popis lokacija.

Kako priliči, spektakl je sačuvan za kraj. Pulska Arena, rimski amfiteatar, ugostit će 12 najboljih ekipa ovog Toura koje dolaze iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Sama poveznica modernog sporta, 3x3 košarke, i mjesta gdje su nekada kročili gladijatori nije nimalo slučajna. Seniorski dio programa oba dana počinje u 19 sati, dok je u subotu s početkom u 17 sati na rasporedu i Kids day – prilika da najmlađi košarkaši i košarkašice upoznaju 3x3 košarku i zaigraju na prekrasnom terenu u Areni.

Boje Pule 1981 braniti će ovom prilikom seniorska momčad koja će prigodno nastupiti uz pozivnicu, dok će u dječjem djelu programa nastupiti selekcija igrača rođenih 2007. i mlađi. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, pa uz sve navedeno sigurni smo kako je ovog vikenda Arena mjesto koje se jednostavno ne može zaobići.

Pobjednike, neovisno o tome iz koje države dolaze, očekuje put na Masters koji će se održati 7. i 8. listopada 2022. u Parizu, dok najbolja hrvatska ekipa postaje Prvak Hrvatske u 3x3 košarci. Ovaj sportsko-turistički projekt, koji je pokrenula Udruga PRO3x3 i tvrtka Energy basket d.o.o, pokazao se kao pun pogodak, stoga ne čudi da su ga već na samom početku podržali Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma – Ured za sport, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatska elektroprivreda i Laško, a medijski će sve biti popraćeno na Sportklub kanalima.