Menu
b1

Bijeloplavi nastupili na 3x3 Pro Touru u Areni

U pulskoj Areni protekla se dva dana održavao pravi košarkaški spektakl. Riječ je o završnici međunarodnog turnira 3x3 Pro Touru 2022., a tom je prigodom u pulski amfiteatar došlo 12 najboljih ekipa ovog Toura iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Uz hrvatske momčadi, na turniru su nastupile i međunarodne ekipe s vrha FIBA-ine rang ljestvice najboljih u svijetu.

Na mjestu gdje su se u prošlosti borili gladijatori, ovoga su puta svoje snage odmjerili mladi košarkaši. Kako bi potaknuli i drugu djecu na bavljenje sportom na otvorenom, prvi su na teren u subotu istrčali dečki iz omladinskog pogona Bijeloplavih, u sklopu Kid’s daya. Uslijedile su utakmice četvrtfinala, u kojoj je momčad Pule 1981, koja je nastupila u sastavu Nikica Šljuka, Zvonimir Stunja, Luka Mionni i Vedran Pušić, poražena od ekipe 3x3 Skradin.

Između seniorskih utakmica kadeti i pretkadeti odigrali su dva susreta Bijeli (David Kalčić, Toni Bertonja, Damjan Blašković-Rojnić, Luka Bajzec, Jakov Unukić) protiv Plavih (Tin Božić, Erik Antunović, Sandi Išić, Matej Ustić, Juraj Kvaternik) i svaka je momčad slavila jedanput. Pored toga, Matej Ustić odnio je i pobjedu u natjecanju u šutiranju trica.

Natjecateljski dio turnira zaključen je velikim finalom u kojem se momčad Borik Bjelovar PT okrunila titulom prvaka Hrvatske pobjedom protiv 3x3 Pharma Classic za koju igra bivši igrač Puležana Dean Popović, koji je uživao u gromoglasnoj podršci s tribina pulskog amfiteatra. Osim pobjednicima, koji će braniti boje Hrvatske u Parizu, velike čestitke idu i organizatoru turnira, a nada je da se vidimo i sljedeće ljeto.