Menu
b1

Bijeloplavi odslušali predavanje na temu prehrane sportaša

U srijedu nam je u gostima bio Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske Županije, točnije Jovanka Katić, dipl.ing.preh.teh, koja je u sali za sastanke Doma sportova Mate Parlov igračima i roditeljima omladinskog pogona kluba održala predavanje pod nazivom "Prehrana sportaša".

Mladi košarkaši imali su priliku informirati se o pravilnoj prehrani koja je temelj zdravog načina života i važna karika u postizanju sportskih rezultata. Na kraju same prezentacije igrači su dobili odgovore na brojna pitanja u vezi prehrane, a zaključak koji se nametnuo je da sportski uspjeh određuju gensko nasljeđe koje sudjeluje u oblikovanju morfoloških karakteristika i funkcionalnih sposobnosti, trening, tehnika i taktika, ali definitivno i prehrana.

Predavačica Katić istaknula je kako su uz sve navedeno važni i drugi čimbenici, među kojima valja posebno istaknuti motivaciju, ali i adekvatan odmor. Raznolikost, umjerenost i uravnoteženost, uz poštivanje lokalno uzgojenih i sezonskih namirnica, osnovni su postulati pravilne prehrane. Za razliku od genetike, trening i prehrana u potpunosti su odgovornost pojedinca.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske Županije na suradnji, a sve zainteresirane pozivamo da se za upite ili savjete obrate u Savjetovalište za prehranu na adresi Nazorova 23, na email savjetovališThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na brojeve telefona 052/529022 i 099/3804545.