Menu
b1

U nedjelju protiv Kraljevice otvaranje drugoligaške sezone

Košarkaši Pule 1981 u nedjelju u 17 sati igraju utakmicu 1. kola Druge muške lige Zapad 2022/23 protiv Kraljevice na gostujućem parketu. "Prvo pa muško" reklo bi se, obzirom da Škverani na papiru slove za jednog od favorita prvenstva, susret opravdano nosi epitet derbija kola, a momčad trenera Nikice Šljuke put Kvarnera će ići s ambicijom da u Pulu vrati oba boda.

Roster pulskog drugoligaša znatno je izmijenjen naspram prošle sezone, uz "starosjedioce" Franka Koljanina, Nikolu Milivojevića, Nikolu Vučinića i Ivana Maurovića, tu su povratnici u bijelo-plavi dres Ante Božić, Dominique Lonzar i Marko Maurel. Nova lica u pulskoj svlačionici su Nathael Komadina, Mate Nikolas Škare i Domagoj Šupljika iz KK Rovinj, Luka Klarić iz KK Rudar iz Labina te Josip Križanović koji je posljednje igrao za njemački KKK Haiterbach.

Pored navedenih igrača, trener je već u pripremim utakmicama dao jasno naslutiti da će i dečki iz omladinskog pogona imati konkretnu minutažu. Alen Vinčić, Luka Damjanac, Jakob Fabijanić te Tomislav Šimac i Niko Andrilović, dvojac koji je došao ovog ljeta iz Stoje, samo su neki od "klinaca" koje će domaći navijači imati prilike gledati na parketu Doma sportova Mate Parlov.