Menu
b1

U Rovinju održan 2. Dan istarske košarke, nastupili Bertonja i Štifanić

Prošlog je četvrtka u Rovinju održan 2. Dan istarske košarke, u sklopu kojeg je održana i redovna godišnja skupština Košarkaškog saveza Istarske županije. U sportskom dijelu programa, u dvorani Gimnasium, odigrane su prijateljske utakmice kadetskih selekcija Akademije Mrav iz Zagreba, Grada Rijeke i selekcije Istarske županije, u kojoj su boje Pule 1981 predstavljali Toni Bertonja i Sandro Štifanić.

U prvoj utakmici kadeti Istre, čije je redove, nažalost, naš Sandro Štifanić morao zbog ozlijede napustiti već u prvim minutama susreta, bili su bolji od vršnjaka iz Zagreba rezultatom 35:34. U drugoj utakmici snage su odmjerili kadeti Akademije Mrav i selekcije Grada Rijeke,a pobjedu su odnijeli zagrebački košarkaši rezultatom 37:33. U posljednjoj utakmici istarski kadeti pobijedili su vršnjake iz Rijeke rezultatom 49:31.

Nakon sportskog djela programa, u Multimedijalnom centru prvo se održala redovna godišnja skupština Košarkaškog saveza Istarske županije, a nakon toga i svečana sjednica povodom obilježavanja 2. Dana istarske košarke. Na ovogodišnjoj svečanosti dodijeljene su i plakete klubovima i pojedincima. Tako je za 25 godina djelovanja plaketa uručena i Košarkaškom klubu Pula 1981, a primio ju je dopredsjednik Armando Ujčić, koji je na svečanosti predstavljao klub u društvu trenera Lea Krizmana.

Plakete su za 25 godina djelovanja također uručene i Košarkaškom klubu Novigrad i Košarkaškom klubu Umag te za 35 godina postojanja Košarkaškom klubu Rovinj, odnosno za 70 godina postojanja Košarkaškom klubu Pazin, kao i kadetima Stoje te mnogim drugim uspješnim pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili košarku na prostoru Istarske Županije.