Menu
b1

Bijeloplavi gostovali kod prijatelja iz Portoroža

Košarkaši Pule 1981 proveli su blagdan Sveta Tri Kralja kod prijatelja iz Portoroža, točnije u Luciji, gdje su, u nemogućnosti treniranja u svom Domu sportova Mate Parlov, odigrali prijateljsku utakmicu u vidu pripreme nastavka natjecanja u Drugoj ligi Zapad koji je na rasporedu tek 28. siječnja kada će u Puli gostovati Kraljevica.

Domaći su na krilima Haskića i Afrikanca Huyghensa od samog početka nametnuli svoj ritam koji su desetkovani Bijeloplavi teško pratili, ponajviše zbog izbivanja visokih igrača, obzirom da su treneru Krizmanu nedostajali centri Komadina, Andrilović, Maurović i Škare. Unatoč rezultatskom deficitu susret je poslužio kao odličan trening, ali i kao prilika za nekolicinu golobradih kadeta, među kojima se istaknuo 15-godišnji Toni Bertonja s odličnih dvadeset odigranih minuta.

Strijelce Puležana predvodio je kapetan Nikola Milivojević s 22 postignuta koša, dok su po 6 upisali Nikola Vučinić, Alen Vinčić i Luka Klarić, a prve je minute u bijelo-plavom dresu upisao i Luca Grubisa koji je u zimskom prijelaznom roku pristigao iz redova Poreča.

PORTOROŽ - PULA 1981 96:48

Portorož: Huyghens 10, S.Rogelja 3, Krmac 6, Haskić 21, Kilibarda 2, A.Rogelja 9, Tumpič Bordon 18, Končar 4, Škerbec 11, Bahor 12. Trener: Nusdorfer.

Pula 1981: Vučinić 6, Milivojević 22, Damjanac 4, Vinčić 6, Rosanda, Lonzar, Klarić 6, Kalčić, Grubiša, Bertonja 4, Fabijanić, Šimac. Trener: Krizman.