Menu

Marić: Prvaci smo, no nismo gotovi i nastavljamo u istom ritmu

Košarkaši Pule 1981 prvaci su Druge muške lige Zapad 2023/24, a naslov je matematički osiguran nakon posljednje uvjerljive domaće pobjede protiv Istre prošle nedjelje, s obzirom na to da Bijeloplave, koji trenutno imaju 30 bodova na ljestvici, nitko ne može prestići, čak ni u slučaju da izgube sve susrete do kraja regularnog dijela sezone. No, "misija" nije ni približno gotova, u subotu "trupe" trenera Krizmana gostuju kod starih rivala iz Kastva, a utakmica će zasigurno, kao i svake sezone do sada, garantirati pregršt uzbuđenja.

"Ostvarili smo prvi zadani cilj za ovu sezonu, a sada nastavljamo dalje u istom ritmu" - rezolutan je Mirko Marić, prvi šuter pulskog drugoligaša. "Vijest o naslovu prvaka većini je prošla nekako ispod radara, vjerojatno jer su svi to već neko vrijeme podrazumijevali. Ostatak utakmica Druge muške lige Zapad poslužit će nam kao idealna uvertira za toliko očekivane kvalifikacije za Prvu mušku ligu koje nas čekaju krajem ožujka".

Pobjeda protiv Istre još je jedna iz kategorije "rutiniranih", no za Marića će zauvijek ostati u posebnom pamćenju. "U nedjelju sam prvi puta na tribini imao podršku svoje kćerkice Lucije Noe. Neopisivo iskustvo koje neću nikada zaboraviti" - emocionalno će broj 8 Bijeloplavih.

U subotu s početkom u 18:30 sati, sudac će podbaciti loptu u dvorani Matija Katalinić u Kastvu, košarkaši Pule 1981 su spremni na novi izazov. "Očekujemo tešku utakmicu, nadam se da smo izvukli pouke s gostovanja u Pazinu i Kraljevici te da nećemo dopustiti da utakmica uđe u rezultatsku neizvjesnost pri samom kraju" - odlučan je Marić. "Kastavci su uvijek neugodni na domaćem terenu te ih krasi agresivnost i fanatičnost, prvenstveno u obrani. Moramo biti spremni i parirati toj agresivnosti".

Unatoč osvojenom naslovu u redovima Bijeloplavih vlada želja da zadrže nepobjedivost. "Svim dečkima cilj je zaključiti sezonu s 18-0, što bi nam svakako dalo dodatno samopouzdanje prije kvalifikacijske lige. Zadnja ozbiljna prijetnja čeka nas upravo u subotu, ali mi jedva čekamo da istrčimo na parket i dokažemo još jednom da nula u rubrici poraza nije slučajnost" - optimistično zaključuje Marić.