Menu

Belina: Neće biti lako, ali želimo nova dva boda

Završnica utakmice protiv Đakova se još uvijek prepričava u gradskim košarkaškim krugovima, no košarkaši Pule 1981 odavno su se okrenuli novom susretu, onom protiv Maksimira, momčadi protiv koje će u sklopu drugog kola Lige za popunu Prve muške lige, snage odmjeriti u nedjelju, 7. travnja, s početkom u 13 sati, na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović u Zagrebu. Bijeloplavi put metropole kreću danas, s dva boda na kontu, dok su Zagrepčani u prvom kolu bili slobodni te će im ovo biti debi' u kvalifikacijama.

"Euforija nakon pobjede protiv Đakovčana je bila nevjerojatna, susret o kojem će se dugo pričati" - ne krije oduševljenje Tomas Belina, bek Puležana. "Atmosfera u ekipi je skočila na novi nivo', mislim da nam je pobjeda u prvom kolu dala dodatni vjetar u leđa i puno motivacije za nastavak" - optimističan je strijelac pobjedonosne trice u produžetku utakmice protiv Đakova. "Sjajan osjećaj, pogodak koji ću pamtiti čitav život. Iskreni osmjeh mog oca na tribinama i slavlje s navijačima zaista su bili nešto posebno".

Belina priznaje da nije bilo jednostavno zaigrati u atmosferi kakva je bila u Domu sportova Mate Parlov na otvorenju kvalifikacija. "Prvih 10-15 minuta ruke su drhtale, iako sam inače vrlo smirena osoba" - iskren je broj 12 Bijeloplavih. "Dugo nisam igrao pred tolikim brojem navijača, bilo je predivno pogledati tribinu i vidjeti toliko ljudi. Protiv Puntamike se nadam da će tribine biti još popunjenije".

Momčad trenera Krizmana na put dakle kreće dan prije, kako bi što spremniji dočekali ogled s Maksimirom. "Spavamo u Zagrebu i mislim da ne moram ništa dodati, u glavi nam je samo pobjeda, a kad kažem pobjeda, mislim na dva boda do kojih ćemo doći "našom" prepoznatljivom agresivnom i kvalitetnom igrom" - objašnjava Belina. "Koji je put ka uspjehu? Ne bih previše o protivniku, nema dvojbe da su kvalitetna ekipa, siguran sam da neće biti lako, naš cilj je da što bolje otvorimo susret i uzmemo nove bitne bodove".

Termin utakmice je pomalo neobičan, više "nogometni", u vrijeme ručka, no Bijeloplavi si zbog toga ne prave probleme. "Osam sati sna, kvalitetan doručak, opuštajuća jutarnja šetnja i vjerujem da će sve biti kako treba. Svaka utakmica je za nas bitna, idemo korak po korak kako bi ostvarili cilj koji smo si zacrtali još sredinom osmog mjeseca, kad smo krenuli u ovu avanturu" - zaključuje Belina.