Menu

Vučinić: Svjesni smo važnosti susreta, u Virju moramo pobijediti

Košarkaši Pule 1981 u nedjelju zaključuju prvi dio Lige za popunu Prve muške lige gostovanjem u Virju, kod starih znanaca, momčadi Podravca, prvaka regije Sjever. Ne može se reći da su Bijeloplavi zadovoljni dosadašnjim ishodom kvalifikacija, pogotovo jer su oba upisana poraza došla u samim završnicama utakmice, u Zagrebu protiv Maksimira u produžetku, a u posljednjem domaćem kolu protiv lidera Opusa Puntamike tricom dvije sekunde prije kraja. No, ništa još nije izgubljeno pa treneri Krizman i Strahinja imaju razloga za optimizam, posebno zbog saznanja da njihovi puleni još uvijek nisu pokazali pravo lice i svoju karakterističnu igru.

"Sami smo se doveli u ovu situaciju, nismo se držali dogovora i plana igre, problem trenutne situacije na ljestvici je samo to" - ne bježi od odgovornosti Nikola Vučinić, bek Bijeloplavih. "Sada moramo to pustiti iza sebe i gledat prema naprijed jer jedino na taj način možemo do pozitivnog rezultata". Stječe se dojam da Puležani tek trebaju ubaciti u brzinu više, no dodatno čekanje bilo bi previše riskantno. "Nemamo više što čekati inače će biti 'prošao voz', u Virju moramo pobijediti i to je jedina opcija" - realan je broj 1 pulske momčadi.

Protiv Puntamike je možda falilo i mrvicu sreće, no poraz je taj koji se piše. "Dobro smo otvorili utakmicu, onako kako smo i htjeli, ali nakon prve četvrtine smo Zadranima dopustili da se vrate u susret da bi, na našu žalost, posljednja lopta otišla na njihovu stranu" - analizira posljednju domaću utakmicu 'Vučko', koji ne krije optimizam osvrćući se na nedjeljni susret protiv Podravca. "Spremni smo, za nas je utakmica već počela, svjesni smo važnosti susreta i da nemamo pravo kiksati. Atmosfera u momčadi je maksimalno pozitivna".

Podravac je jedina momčad koja još nije okusila slast pobjede u ovim kvalifikacijama, hoće li tako i ostati nakon petog kola pokazat će vrijeme. "Iako su domaći još uvijek s nulom u rubrici pobjeda gledamo ih kao i svaku drugu ekipu u Ligi za popunu Prve muške lige, utakmicu trebamo otvorit čvrstom obranom i nametnut svoj tempo igre i siguran sam da ćemo tako do pobjede" - rezolutan je Vučinić koji zaključuje - "Vjerujem u svoje suigrače kao i u prolazak u viši rang, ništa još nije gotovo".