Menu

Važna pobjeda na gostovanju u Virju: Podravac - Pula 1981 83:87

Prvi dio Lige za popunu Prve muške lige zaključen je ovog vikenda, a košarkaši Pule 1981 sa teškog se gostovanja u Virju vračaju s punim plijenom, odnosno s dva krucijalna boda nakon pobjede nad Podravcom 83:87. Najavili su Bijeloplavi da ih zanima isključivo pobjeda, znali su i da neće biti jednostavno, ali upravo su u najtežim trenucima pokazali zajedništvo i sljedeće gostovanje u Đakovu dočekuju opravdano puni optimizma.

Ni ovaj susret, kao ni prva tri odigrana u dosadašnjim kvalifikacijama, nije bio lišen drame. Prva četvrtina protekla je u klasičnu "ispitivanju" snaga s obje strane, a prvi konkretni bijeg Puležani pokušavaju plasirati sredinom druge dionice kad se odvajaju na desetak koševa prednosti. Do velikog odmora puleni trenera Krizmana drže ritam i na dogovor u svlačionicu odlaze s osam koševa prednosti (36:44).

Loše Bijeloplavi otvaraju drugo poluvrijeme, domaćin koristi seriju naivnih grešaka te se u 25. minuti vraća na samo koš zaostatka (48:49), no tad Mirko Marić i Tomas Belina, svaki s po 7 uzastopnih koševa Pulu 1981 vračaju na ugodnih plus 10 (55:65). I taman kad je grupica navijača Bijeloplavih na tribinama gradske dvorane u Virju pomislila da će posljednja četvrtina biti rutinirano odrađivanje posla, slijedi novi triler.

Otopila se prednost Puležana do sredine posljednje dionice kao snijeg na Podravskom suncu, a pet minuta prije sirene semafor pokazuje plus 3 za domaće (72:69). No, ovoga puta Bijeloplavi ne dopuštaju sebi luksuz prosipanja bodova, suzbijaju redove posljednji put i furioznom završnicom odlaze na šest koševa prednosti (80:86) manje od pola minute prije kraja. Marić i Belina začinjuju posljednje sekunde dvjema naivno izgubljenim loptama, no domaćin nema snage za novi preokret i bodovi odlaze u Pulu.

U pulskim je redovima najefikasniji bio Belina s 29 postignutih koševa, od čega 4 trice, 23 je postigao Marić, a odličnu rolu odigrao je i Tomislav Šimac uz učinak od 10 koševa i 5 skokova. Luka Mionni postigao je 6 poena, ali je dominirao u rubrici skokovi s čak 17, a sjajna podrška mu je bio Mate Nikolas Škare s 4 poena i 13 skokova. Kod Podravca nezaustavljiv je bio dvojac Stefan Zadravec s 38 i Martin Vedriš s 33 koša.

Košarkaši Pule 1981, koji su jučer nastupili bez ozlijeđenih Zvonimira Stunje i Nikole Vučinića, u sljedećem kolu ponovo gostuju, ovoga puta u Đakovu, protiv istoimenog domaćina kojeg su u prvom kolu svladali u Puli nakon produžetka (99:98). Imperativ će ponovo biti pobjeda kako bi šanse za prva dva mjesta i dalje ostale konkretne, no Puležane ponovo čeka teška borba, jer i domaćin će htjeti produžiti pobjedničku seriju nakon jučerašnje domaće pobjede nad Maksimirom 90:74.

PODRAVAC - PULA 1981 83:87 (17:20, 19:24, 19:21, 28:22)

Podravac: Molnar 2, S.Zadravec 38, J.Zadravec 3, Šoš 3, Benotić, Hrženjak, Šestak 4, Vedriš 33, Topolčić, Koščak, Laić, Cestar. Trener: Hrženjak.

Pula 1981: Milivojević 2, Damjanac, Mionni 6, Marić 23, Škare 4, Belina 29, Ostojić 8, Pušić, Banko, Maurović, Škarica 5, Šimac 10. Trener: Krizman.