Menu

Presudilo 5 poena iz Đakova, Bijeloplavi ostaju drugoligaši

23 pobjede i 3 poraza u sezoni 2023/24 nisu bili dovoljni košarkašima Pule 1981 da ostvare zacrtani cilj povratka u Prvu mušku ligu te će se i dogodine natjecati u Drugoj muškoj ligi Zapad. Nakon što su se "prošetali" regularnim dijelom sezone bez da okuse gorčinu poraza, u kvalifikacijama su se krucijalnima pokazali porazi u Zagrebu nakon produžetka protiv Maksimira, u Puli tricom u posljednjoj sekundi protiv Opus Puntamike te onaj u Đakovu od 5 koševa razlike, onih istih 5 koševa koji su presudili konačnu ljestvicu na kojoj Bijeloplavi imaju isti broj bodova kao Đakovčani, ali su zbog međusobnog omjera Ligu za popunu Prve muške lige u konačnici zaključili na 3. mjestu.

Pored navedenih 26 prvenstvenih susreta Puležani su ove sezone odigrali i 4 utakmice u Kupu Krešimira Ćosića, u kojem su nakon tri pobjede iz tri susreta osvojili dio natjecanja u Istarskoj županiji te potom ispali od "friškog" Premijerligaša Kvarnera 2010 u utakmici za prvaka Regije Zapad. Uz navedene službene utakmice Bijeloplavi su ukupno ove sezone odigrali čak 41 susret, a pored prijateljskih utakmica u rujnu su u Njemačkoj osvojili 2. mjesto na međunarodnom turniru u Treuchtlingenu te nakon toga osvojili 19. izdanje Memorijala Josip Joža Sever pobjedama protiv VFL Basketa i Portoroža.

Seniorski bijelo-plavi dres tijekom sezone 2023/24 nosilo je ukupno 19 igrača, a pored kapetana Nikole Milivojevića, za momčad trenera Lea Krizmana i pomoćnog trenera Marka Strahinje, nastupali su još Nikola Vučinić, Luka Damjanac, Luka Mionni, Mirko Marić, Mate Nikolas Škare, Tomas Belina, Ivan Maurović, Nikola Ostojić, Mihael Škarica, Tomislav Šimac, Vedran Pušić, Zvonimir Stunja, Dino Rakić, junior Martin Banko te kadeti Borna Belinić, Filip Damjanac, David Kalčić i Leon Lučić. Svima njima "kapa do poda" za zalaganje i energiju koju su ostavili na parketu, kako na utakmicama, tako i na treninzima, veliko hvala i vjernim navijačima čija podrška nije izostala ni u jednom trenutku tijekom ove dugačke sezone te svakako i sponzorima i partnerima kluba.