Menu
b1

Vijesti

Bijeloplavi "obiteljskom" utakmicom zaključili ljetni ciklus treninga

 • Hits: 62

Veselo je bilo jučer poslijepodne na "gumenom" igralištu pored Doma sportova Mate Parlov gdje su mladi košarkaši Pule 1981 zaključili dvomjesečni post-Covid ciklus treninga "obiteljskom" utakmicom. Podijeljeni u dvije ekipe vođene od strane trenera Sandra Nicevića i Lea Krizmana, te uz pomoć specijalnog gosta, bivšeg igrača Puležana Nika Travice, Bijeoplavi su u sjajnoj atmosferi imali priliku pokazati svoje vještine pa nije nedostajalo atraktivnih poteza i koševa. Za sam kraj dečki su se počastili odličnim kolačima našeg sponzora Brionke Pula.

Pred klincima Pule 1981 je sada ljetna pauza, vrijeme za opuštanje i kupanje, a plan je s treninzima nastaviti krajem kolovoza. Oni najmlađi će pak, od ponedjeljka 20. srpnja, svako jutro i dalje trenirati na vanjskim terenima Doma Braće Ribar u sklopu tradicionalne Ljetne škole košarke koja će i ove godine trajati dva tjedna i za koju su prijave i dalje otvorene.

Sretan rođendan Riad!

 • Hits: 11

Sve najbolje povodom 15. rođendana našem igraču Riadu Rustemiju! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Sandro!

 • Hits: 228

Sve najbolje povodom 44. rođendana našem treneru Sandru Niceviću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Započele prijave u Ljetnu školu košarke

 • Hits: 240

Košarkaški klub Pula 1981 poziva u Ljetnu školu košarke sve zainteresirane djevojčice i dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Tradicionalna Ljetna škola košarke ove godine počinje u ponedjeljak 20. srpnja i trajat će do petka 31. srpnja 2020 godine. Treninzi će se odvijati svakim danom osim nedjelje na vanjskim terenima Doma Braće Ribar u Puli u terminu od 08:00 do 09:30 sati.

U školi će mladi igrači početnici naučiti osnovne vještine košarke, od baratanja loptom do temeljnih košarkaških kretnji, od koordinacije i ravnoteže do koncentracije i pozornosti, a sve kroz razne vježbe i igre prilagođene njihovom uzrastu. Djeca osim što u školi košarke nalaze prostor za stjecanje košarkaških znanja i vještina, nalaze i prostor za druženje, razonodu i zabavu i to sve pod okriljem stručnog trenerskog kadra.

Mlade košarkaše također očekuju i atraktivni gosti iznenađenja, a sve uz poštivanje svih sigurnosnih mjera koje su u ovom trenutku na snazi. Kotizacija za Školu košarke je 149,00 kuna, a za prijave, kao i sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati na službeni mail kluba This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te na broj mobitela 098/973-6208.

Sretan rođendan Armando!

 • Hits: 185


Sve najbolje povodom 55. rođendana našem dopredsjedniku Armandu Ujčiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Aljo!

 • Hits: 57


Sve najbolje povodom 25. rođendana našem bivšem igraču Aljoši Konjeviću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

KK Pula 1981 uz trenera Sandra Nicevića

 • Hits: 646

Uprava, igrači i svi članovi Košarkaškog kluba Pula 1981 izražavaju najiskreniju sućut našem treneru i prijatelju Sandru Niceviću i njegovoj obitelji, suosjećajući u boli zbog smrti oca Bajrama.

Sretan rođendan Luka!

 • Hits: 90


Sve najbolje povodom 36. rođendana našem bivšem treneru Luki Božiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Paolo!

 • Hits: 179


Sve najbolje povodom 15. rođendana našem igraču Paolu Močeniću! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Klinci odradili još jedan tjedan treninga

 • Hits: 130

Još je jedan uspješan tjedan treninga iza najmlađih košarkaša Pule 1981. Unatoč povremenim vremenskim (ne)prilikama Bijeloplavi, rođeni 2003. godine i mlađi, su odradili sve po planu, a treneri Sandro Nicević i Leo Krizman ne kriju zadovoljstvo viđenim, dečki rade maksimalno koncentrirano i predano, a ne fali ni zabavnih, natjecateljskih trenutaka.

Plan je trenirati do 15. srpnja, nakon čega će uslijediti ljetni odmor. Drugom polovinom mjeseca srpnja klub pak ima u planu organizirati tradicionalnu Ljetnu školu košarke za košarkaše početnike, o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno informirani putem klupskih medija.

Matija Bilalović posjetio trening klinaca

 • Hits: 372

Mladi košarkaši Pule 1981 danas su odradili "izvanredni" trening s obzirom na to da će sutra biti slobodni povodom Tijelova, a s radom će nastaviti redovnim treningom u petak.

Specijalni gost današnjeg treninga bio je šuter Bijeloplavih, Matija Bilalović, koji se podružio s obje grupe igrača te im pomogao vrijednim savjetima tijekom vježbi. Klince su u proteklim danima posjetili i bivši igrač Puležana Niko Travica te pomoćni trener seniora Saša Gligorović, a u narednom razdoblju na "meniju" će biti nova iznenađenja.

Sretan rođendan Zinn!

 • Hits: 111


Sve najbolje povodom 18. rođendana našem igraču Zinnu Zuberu! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Toni!

 • Hits: 164Sve najbolje povodom 13. rođendana našem igraču Toniju Bertonji! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.

Trener Moris Hadžija odradio trening s Bijeloplavima

 • Hits: 418

Nakon 45-dnevnog "workouta" odrađenog putem Facebook stranice kluba za vrijeme pandemije koronavirusa, mladi košarkaši Pule 1981 jučer su konačno imali prilike upoznati se i raditi s trenerom Morisom Hadžijom i uživo. Bivši pulski igrač danas je renomirani trener koji trenutno radi pod krovom njemačkog bundesligaša Ratiopharm Ulma na razvoju i "skill developmentu" igrača, a jučer je na vanjskim terenima Doma Braće Ribar s obje grupe klinaca odradio zanimljive treninge s naglaskom na tehnici vođenja lopte.

"Vidio sam puno potencijala, dečki su veoma radišni i željni učenja, pravi mladi košarkaši" - izjavio je nakon treninga coach Moris. "Oduševljen sam odazivom i brojnošću, pogotovo s obzirom na nesnosnu vrućinu, a isto tako raduje me i odgovor i izvedba igrača tijekom svih odrađenih vježbi. Straha za budućnost ne bi trebalo biti, možemo biti optimistični, a ja bi ovim putem apelirao na sve nadležne, na čelu s Gradom Pula, da sad više nego ikad stanu iza Košarkaškog kluba Pula 1981" - zaključio je Hadžija, koji se krajem tjedna vraća u Njemačku.

Bertonja: Treninzi su odlični, nadamo se da će potrajati što duže

 • Hits: 230

Najmlađi Bijeloplavi ušli su u treći tjedan treninga nakon popuštanja mjera opreza vezanih za Covid-19. Na vanjskim terenima Doma Braće Ribar košarkaši Pule 1981 rođeni od 2003. do 2010. godine treniraju četiri puta tjedno pod stručnim vodstvom trenerskog dvojca Nicević-Krizman.

"Treninzi napreduju odlično, dolazimo u velikom broju na svaki trening" - objašnjava Matija Bertonja, rođen 2003. godine i ujedno najstariji od trideset igrača koji treniraju podijeljeni u dvije skupine. "Svaki dan je zanimljiv, malo nam je kiša poremetila planove, ali nije strašno, danas smo na primjer uspjeli odraditi do samog kraja iako nebo nije imalo razumijevanja. U svakom slučaju, nadamo se da ćemo imati priliku trenirati što duže, barem do sedmog mjeseca" - zaključio je stariji Bertonja, brat mlađeg Tonija (2007. godište).

Sretan rođendan Dino!

 • Hits: 169


Sve najbolje povodom 26. rođendana našem bivšem igraču Dinu Rakiću! Najiskrenije čestitke od strane svih igrača, članova stručnog stožera i uprave
Košarkaškog kluba Pula 1981.

Sretan rođendan Boki...

 • Hits: 209

Danas bi bio 32. rođendan našeg Bojana Bankovića... Znamo da nas pratiš, navijaš i bodriš, mi s naše strane držimo živo sjećanje na tebe. Dragi Boki, sretan rođendan...

Štifanić i Kalčić prvi na Sportskim igrama mladih u Pazinu

 • Hits: 295

Iza simpatičnog imena Puliva kriju se mladi košarkaši Pule 1981 Sandro Štifanić i David Kalčić, koji su udružili snage s prijateljima iz vodnjanske Olive Edijem Komićem i Lorenom Jugovcem te u subotu u Pazinu uvjerljivo slavili u kategoriji igrača rođenih 2007. godine i mlađih na Sportskim igrama mladih u košarci za Istarsku županiju. Bila je to jedna od prvih službenih sportskih manifestacija nakon prisilne pauze zbog pandemije koronavirusa, a igralo se po pravilima popularnog "streetballa".

U konkurenciji sedam ekipa Puliva je upisala tri pobjede iz tri utakmice, svladavši u finalu Pazin konačnim rezultatom 9:7 čime su dečki izborili plasman na državni završni turnir koji će se u kolovozu održati u Splitu.U konkurenciji igrača rođenih 2005. godine pod imenom MVP nastupili su pak mladi Bijeloplavi Jakob Fabijanić, Massimo Lizzul, David Moguš te njihov prijatelj iz Košarkaškog kluba Stoja David Lunko. Dečki su u četiri utakmice upisali tri pobjede, dok ih je jedini poraz na turniru, protiv kasnijih ukupnih pobjednika iz Pazina (Leon Travalja, Masimo Ivić, Erik Fabris, Jan Juričić), koštao finala.

U svakom slučaju, subota će ostati u lijepom sjećanju svih sudionika, a posebne pohvale idu domaćinima i organizatorima turnira, na čelu s trenerima iz Košarkaškog kluba Pazin, Darijom Lukšićom i Tanjom Ančić.

 

Klinci bruse znanje

 • Hits: 499

Obilna kiša poremetila je plan rada mladih košarkaša Pule 1981 u utorak, ali su intenzivnim treningom sve nadoknadili danas. Trideset igrača, rođenih od 2003. do 2010, trenira podijeljeno u dvije skupine, od 18, odnosno od 19 sati na vanjskim terenima Doma Braće Ribar.

Bijeloplave krasi veliki entuzijazam i ozbiljnost te svaku vježbu odrađuju maksimalno, sutra ih čeka još jedan trening s kojim će zaključiti ovaj tjedan, a s radom će onda nastaviti u ponedjeljak nakon slobodnog vikenda.

Mladi Bijeloplavi treniraju punom parom

 • Hits: 317

 

Već je mjesec dana prošlo od prvog treninga mladih košarkaša Pule 1981 nakon prisilne stanke, radi se punom parom, a lopte na vanjskim terenima Doma Braće Ribar nisu mirovale ni danas. Sunce je sve jače, vrućine se počinju konkretnije "osjećati", ali Bijeloplavi ne pokazuju ni najmanje znakove posustajanja.

Danas je ekipu posjetio jedan od najboljih juniora Puležana, uskoro osamnaestogodišnji Zinn Zuber, koji je odradio treninge s obje skupine. U petak je na rasporedu još jedan trening nakon čega slijedi slobodni produženi vikend povodom Dana antifašističke borbe, pa će Bijeloplavi s radom nastaviti u utorak, 23. lipnja.

Sretan rođendan Ivan!

 • Hits: 172


Sve najbolje povodom 18. rođendana našem igraču Ivanu Mauroviću! Najiskrenije čestitke od strane svih suigrača, članova stručnog stožera i uprave Košarkaškog kluba Pula 1981.