Menu
b1

Puležani u Vukovaru zaključuju sezonu 2017/18

Košarkaši Pule 1981 u nedjelju zaključuju debitantsku prvoligašku sezonu 2017/18, u Vukovaru s početkom u 17 sati snage će odmjeriti s Borovom, ekipom koja je u prošlom kolu, pobjedom u Virju protiv Podravca, izborila ostanak u ligi.

Puležani imaju još samo matematičke izglede za deveto mjesto, no, nažalost, ne ovise samo o sebi. Imperativ je pobjeda protiv Borova, te nada da će Podravac pobijediti kod prvaka Gorice, što je, realno, ravno naučnoj fantastici. Pored toga, Kvarner 2010 mora izgubiti od Universitasa kako bi se zatvorio krug s tri ekipe u kojem bi Bijeloplavi pronašli spas, a Riječani ispali iz lige. Izvjesnije je da će Gorica povratak u Premijer ligu pred svojim navijačima proslaviti 22. pobjedom u isto toliko susreta te će tim ishodom osuditi Pulu 1981 na deseto mjesto bez obzira na rezultat u posljednjoj utakmici sezone.

Trener Branimir Pavić na put ide u krnjem sastavu, no predaje unaprijed nema, Puležani će probati do dva boda unatoč silnim problemima u ambulanti i oko nje. Kako smo ranije pisali, Mirko Marić je u dogovoru s klubom otputovao u Kinu sa selekcijom Hrvatske, Vedran Pušić je ozlijedio skočni zglob lijeve noge, Vanja Perdija još uvijek ima problema s leđima, dok je Saša Gligorović propustio sve ovotjedne treninge zbog viroze. Nada je da će posljednja dvojica stisnuti zube i u nedjelju biti na raspolaganju treneru Paviću koji će roster popuniti s nekoliko golobradih juniora.