Menu
b1

NK Istra 1961 i KK Pula 1981 dogovorili međuklupsku suradnju

Nogometni klub Istra 1961 i Košarkaški klub Pula 1981 uspostavljaju novu međuklupsku suradnju te udružuju snage kako bi promovirali sportske aktivnosti i događaje u gradu Puli i Istri. Oba kluba imaju kao cilj razvoj mladih igrača u sportskom smislu i odgovorno upravljanje sportskim klubovima. Sporazum se temelji na početku novog odnosa koji će u buduće samo rasti.

“NK Istri 1961 pružila se čast i zadovoljstvo surađivati s pulskim košarkaškim klubom koji mnogo obećava i koji će u budućnosti zasigurno nizati uspjeh za uspjehom. Iako je košarka kao sport trenutno puno manje praćena od nogometa, smatram da imamo priliku zajedno izgraditi ekstremno pozitivnu i plodonosnu suradnju u svrhu razvoja košarke u Puli.” - istaknuo je Mikel Lauzurica, direktor NK Istre 1961.

Na njegove riječi nadovezao se sportski direktor Bijeloplavih, Leo Krizman: "Iznimno smo sretni zbog uspostavljanja ove suradnje između dvaju klubova iz dva različita sporta. NK Istra 1961 je simbol grada Pule, dok je KK Pula 1981 trenutno u misiji vračanja pulske košarke na ozbiljne košarkaške karte Hrvatske. Smatramo da ovom suradnjom dodatno ukazujemo da je glavni cilj promocija i podizanje kvalitete pulskog i istarskog sporta, kako u seniorskoj tako i u omladinskoj konkurenciji".