Menu
b1

Marić: "Potući" se za peto mjesto na ljestvici

Košarkaši Pule 1981 uživaju u odličnoj formi u kojoj se trenutačno nalaze. Na pobjedu kojom su zaključili prvi dio sezone, nadovezali su tri početkom drugog dijela i iz borbe za ostanak u prvoligaškom društvu, stigli do zlatne sredine ljestvice. Četvrto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje za prvaka, Puležanima je udaljeno dvije pobjede, a jedna više dijeli ih od vodeće pozicije.

"Istina je da smo od četiri posljednje utakmice, tri igrali kod kuće, a samo jednu vani, no upravo nam je ta gostujuća pobjeda nad Rudešom dala najviše samopouzdanja. Napokon smo dočekali trijumf na strani i sad na krilima pozitivnog niza idemo u Dubrovnik "potući" se za peto mjesto" - rekao je za Glas Istre, Mirko Marić, bek Bijeloplavih. "Pobjeda bi nam puno značila, ali u slučaju poraza ništa za nas ne bi bilo izgubljeno, jer su nam konkurenti blizu i dovoljno je kola do kraja da stignemo nadoknaditi zaostatak. Nalazimo se u mirnim vodama i možemo odigrati neopterećeno, ali opet sa željom da nastavimo ovu pobjedničku seriju. Imam osjećaj da ako bismo dobili Dubrovnik, kako se više ne bi zaustavili do kraja sezone."

Jesenski ogled Puležana i Dubrovčana su na svom parketu košarkaši Pule 1981 riješili u svoju korist konačnim rezultatom 73:67. "Tvrda su momčad s nekoliko dobrih pojedinaca i nismo ih uspjeli slomiti. Ta nam prva utakmica mora biti putokaz da, ako slučajno dođemo u rezultatski zaostatak, ne smijemo odustati od borbe, pa će nas onda možda i sreća nagraditi" - naglasio je Marić te nastavio - "Vjerujem u ovu momčad. Imamo kvalitetu i možemo pobijediti bilo koga u ovoj ligi. Realno, očekujem utakmicu s jakim obranama i s malo postignutih koševa koja će biti neizvjesna do same završnice".

Obrana bi u nedjelju, s početkom u 19 sati, mogla imati presudnu ulogu, a upravo su Puležani taj segment svoje igre rapidno poboljšali u 2019. godini. "Ukoliko se ne igra obrana, ne može se nikoga pobijediti, to je vrlo jednostavno. Kada se zainatimo i odigramo čvrstu obranu, vrlo je teško igrati protiv nas. Zbog toga smo i zaredali s pobjedama, jer igramo bolju obranu. Dovoljno je pogledati koliko smo koševa primali u početku sezone, a koliko ih primamo sada i sve će biti jasno. Usto, izgradili smo u zadnjim utakmicama timski karakter te ne dozvoljavamo protivniku da igra onako kako bi on želio. Na ruku nam ide i činjenica što nas ne muče zdravstveni problemi kao u prvom dijelu sezone. Sve nam se nekako poklopilo i igramo odlično" - zaključio je Marić.