Menu
b1

Guštin: Želimo doći u priliku ispričati lijepu priču

Košarkaši Pule 1981 nakon tri odigrana kola zauzimaju treće mjesto na ljestvici Prve muške lige. Puleni trenera Sandra Nicevića i drugi domaći susret, protiv Omiša Čagalj Tours, riješili su u svoju korist. Gosti su rezultatsku ravnotežu uspijevali održavati tek u prvoj četvrtini, prvenstveno zahvaljujući preciznosti s distance, ali kad su ih potom domaći igrači dodatno stisnuli u obrani, jedina nepoznanica bila je s kolikim će minusom Omišljani put Dalmacije.

"Omiš nije prava šuterska momčad, ali u prvoj četvrtini su ih stvarno išle trice. No, znali smo da to ne može dugo trajati. Kad im je stao šut, to je bio kraj za goste" - rekao je Gvido Guštin, 18-godišnje krilo Bijeloplavih za Glas Istre nakon utakmice. "Viši smo, fizički jači i kvalitetniji od njih, što je došlo do izražaja već u drugoj četvrtini. Pristup nam je bio puno bolji, odlično smo odradili sve što je trener tražio od nas i kad smo se jednom rezultatski odlijepili, više im nismo dali ni najmanju šansu da nas iznenade. Odigrali smo čvrstu obranu s puno međusobne priče, a kao plod toga stigli su i laki poeni u napadu".

Nicević je i u ovoj utakmici svim igračima pružio priliku da osjete parket, dozirajući im pritom minutažu bez da se osjetio pad u igri njegove momčadi. Shodno čestim rotacijama, Pula 1981 u ovom trenutku nema jednog izrazitog strijelca, već su se petorica najuspješnijih, među kojima se nalazi i Guštin, "ugurali" između 27 i 36 postignutih poena u tri odigrane utakmice.

"Na svakom treningu naučim nešto novo te sam sretan i zadovoljan što imam Nicevića za trenera. Puno je iskustva prikupio tijekom svoje karijere kojeg prenosi na sve nas, neovisno na kojoj poziciji igramo" - naglasio je Guštin. "Ono što je najvažnije, Nicević je spreman istrpjeti grešku, naročito nas mladih igrača, a samim tim nam daje sigurnost u igri. Tijekom utakmice kad neki igrač iziđe, odmah slijedi konzultacija tijekom koje nam ukaže na greške koje smo radili, ali isto tako nas i zna pohvaliti za dobre stvari koje smo napravili".

Četvrto kolo Puležanima u subotu donosi gostovanje kod Rudeša, jedine momčadi u ligi koja još nije osjetila draž pobjede. "Ekipa je to slična Omišu i na nama je da ponovimo pristup koji smo imali u posljednjoj utakmici. Sve kreće od obrane i ako nju dobro odigramo, u napadu ne bi trebalo biti problema" - uvjeren je Guštin. "Mlada smo momčad s igračima željnim dokazivanja, koji svaku utakmicu žele odraditi što je bolje moguće. Atmosfera u našoj svlačionici je odlična, iz čega proizlazi i dobra kemija na terenu. Dobro smo krenuli, sad to samo trebamo održavati i doći ćemo u priliku da ove sezone ispričamo jednu lijepu priču".

Guštin je ovog ljeta iz redova Pazina stigao u Pulu 1981, a osim kluba, promijenio je i školu. Pazinsku Gimnaziju Jurja Dobrile zamijenio je pulskom Gimnazijom, u kojoj će "odraditi" četvrti razred. "U Pazinu su mi profesori maksimalno izlazili u susret, što mi je pomoglo da uskladim sve obveze i košarkaški napredujem, a vjerujem da ću tim putem nastaviti i u Puli. Klub nam je osigurao dobre uvjete za rad i pobrinuo se za smještaj te sam tako u stanu s dvojicom suigrača, Matijom Bilalovićem i Martinom Klepom. Dobro sam se snašao te uz popodnevne treninge uspijevam svakog tjedna odraditi i dva jutarnja" - istaknuo je Guštin.