Menu
b1

Stojanović: Nastaviti domaći pobjednički niz

Košarkaši Pule 1981 i dalje čekaju prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu, no u nedjelju je na rasporedu novi domaći okršaj. Puleni Sandra Nicevića pretvorili su Dom sportova Mate Parlov u neosvojivu tvrđavu i u tri ovosezonska ogleda upisali su isto toliko pobjeda. Međutim, gostovanja donose potpuno drugačiju sliku i s niti jednog se zasad Puležani nisu vratili s punim plijenom.

Prvo poluvrijeme dalo je nagovijestiti kako bi ogled u Splitu mogao biti treća sreća, ali u nastavku je domaći Universitas prebacio vodu na svoj mlin i, nakon dodatnih pet minuta, stigao do pobjede. Igor Stojanović, krilo Pule 1981, u svom rodnom gradu imao je najbolji učinak u dosadašnjem tijeku sezone, ali ni njegovih 14 poena nisu pomogli da se izbjegne poraz. No, nema mu druge nego tu utakmicu što prije zaboraviti i okrenuti se onoj koja slijedi u nedjelju. S početkom u 18 sati, Bijeloplavi će ugostiti Samobor koji stiže na Verudu s najučinkovitijim igračem Prve lige, 35-godišnjim Lukom Žorićem.

"Žorić je bivši hrvatski reprezentativac koji je prije nekoliko godina igrao Europsku ligu, jako iskusan i kvalitetan igrač koji je viša klasa za ovaj rang i nemoguće ga je u potpunosti zaustaviti. No, vjerujem da će mu Wrencher Jr i Dojkić pružiti dostojan otpor i barem ga malo usporiti, a na nama ostalima je da zaustavimo njegove suigrače" - otkrio je Stojanović za Glas Istre recept za nedjeljnu pobjedu. "Sposobni smo za to, jer doma igramo puno bolje nego u gostima, što smo pokazali na prošloj utakmici kad smo "skinuli" Dubrovnik, koji sigurno spada među tri najbolje momčadi lige. Vjerujem da možemo i Samobor, ali trebat ćemo se namučiti za pobjedu i pritom u treću četvrtinu probati ući kao u prvu. Ako u tome uspijemo, dva boda će nam biti nadohvat ruke".