Menu
b1

Nicević: Uz pravi pristup možemo uzeti oba boda

U osmom kolu Prve muške lige 2019/20 sastaju se jedine dvije momčadi koje su ove sezone svladale Žorićev Samobor. Bosco ga je dobio u gostima unatoč 47 poena Luke Žorića, a Pula 1981 ga je pregazila u prošlom kolu bez Žorića. Bosco je u zadnja dva kola izgledao jako dobro protiv Samobora i Ribole, a sada u dosta nezgodnoj situaciji dočekuje Bijeloplave.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, a sada nas čeka vrlo dobar protivnik. Imali smo dosta problema, igrači koji su nam na posudbi iz Cibone nisu trenirali s nama jer se pripremaju za juniorsku ABA ligu te su s nama odradili samo jedan trening. Drugi problem je Luka Katura koji se ozlijedio u susretu protiv Ribole, stradala mu je šaka i upitno je hoće li moći nastupiti, a i ako nastupi to će biti bez ijednog treninga", izjavio je za Sportnet trener Bosca Srđan Helbich te dodao - "Pula je i dosad pokazala da je kvalitetna. I napadački i obrambeno je dosta dobra, a teško je reći što mi možemo očekivati nakon ovakvog trenažnog tjedna."

S druge strane, Bijeloplavi trenera Sandra Nicevića se polako iz kola u kolo sve više dižu. "Mi u Zagreb ne bi niti putovali da ne idemo po pobjedu. Možemo reći da se polako dižemo, još nam nedostaje ta pokoja pobjeda u gostima jer smo od dosadašnja tri gostovanja na dva bili blizu pobjedi. Vjerujem da uz pravi pristup i ako se ukaže prilika da ćemo uzeti oba boda", ističe Nicević za Sportnet. Kada protivnik igra bez nekih od važnijih igrača, to može biti čak i još opasnije. "To zna biti još nezgodnije jer takva ekipa uvijek pronađe dodatnu snagu i motivaciju. Definitivno moramo ući u utakmicu s puno koncentracije i biti cijeli u njoj."

Nicević je zadovoljan kvalitetom lige koja je porasla u odnosu na prošlu sezonu. "U odnosu na prošlu sezonu vidim veću konstantnost u momčadima, digla se i kvaliteta lige, a s našim dosadašnjim učinkom dosta sam zadovoljan. Imamo praktički kompletnu novu ekipu, trebalo je vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i zato očekujemo da ćemo još rasti u budućnosti."