Menu
b1

Bilalović: Pobjeda u kupu je pobjeda kolektiva

Pripreme za prvenstvenu utakmicu protiv Sesveta u punom su jeku, no, neizbježno je da se u košarkaškim krugovima i dalje priča o veličanstvenoj pobjedi Pule 1981 u Kupu Krešimira Ćosića nad Adria Oil Škrljevom.

Matija Bilalović, strijelac 19 koševa protiv Bakrana, osvrnuo se na susret osmine finala za Šibenski Portal, ne krijući zadovoljstvo što je upravo "šibenska" trojka Bilalović-Andabaka-Klepo, u redovima Bijeloplavih odigrala značajnu ulogu na putu do pobjede. "Drago mi je što smo upravo mi Šibenčani odigrali veliku ulogu u ovom povijesnom uspjehu. Uostalom, mi smo i postavljeni za neke nositelje. Međutim, ovo je prije svega bila pobjeda kolektiva, jer i Mirko Marić je odigrao odlično kao i Amerikanac Patrick Wrencher Jr. a i svi ostali momci dali su svoj obol" – izjavio je Bilalović.

Za susret sa Škrljevom, ističe, dugo su se pripremali. "Zapravo od prvenstvene stanke. Znali smo da je Škrljevo van ritma i tu smo tražili svoju šansu, tako da smo odlično ušli u utakmicu, imali i +16, ali teško je držati koncentraciju i tako visok nivo 40 minuta, pa je na koncu sve stalo u toj posljednjoj sekundi. Zadržali smo mirnoću u završnici i na kraju zasluženo pobijedili" – kaže Bilalović, dodajući kako je slavlje u svlačionici bilo veliko.

Plasmanom među osam najboljih ekipa u Kupu Bilalović, Andabaka, Klepo i društvo već su napravili povijesni uspjeh. Mogu li na završnici kreirati još jednu, još veću senzaciju, i izbaciti Split? "Kako kažete, već samim tim što smo ušli na Final Eight odradili smo velik posao, nagrada je to svima nama u klubu za naporan rad. Sada imamo priliku predstaviti se u što boljem svjetlu na ‘velikoj pozornici’, odigrati maksimalno rasterećeno, uživati u košarci, pa na kraju što bude" – zaključio je pulski 'snajper'.