Menu
b1

Štifanić i Kalčić prvi na Sportskim igrama mladih u Pazinu

Iza simpatičnog imena Puliva kriju se mladi košarkaši Pule 1981 Sandro Štifanić i David Kalčić, koji su udružili snage s prijateljima iz vodnjanske Olive Edijem Komićem i Lorenom Jugovcem te u subotu u Pazinu uvjerljivo slavili u kategoriji igrača rođenih 2007. godine i mlađih na Sportskim igrama mladih u košarci za Istarsku županiju. Bila je to jedna od prvih službenih sportskih manifestacija nakon prisilne pauze zbog pandemije koronavirusa, a igralo se po pravilima popularnog "streetballa".

U konkurenciji sedam ekipa Puliva je upisala tri pobjede iz tri utakmice, svladavši u finalu Pazin konačnim rezultatom 9:7 čime su dečki izborili plasman na državni završni turnir koji će se u kolovozu održati u Splitu.U konkurenciji igrača rođenih 2005. godine pod imenom MVP nastupili su pak mladi Bijeloplavi Jakob Fabijanić, Massimo Lizzul, David Moguš te njihov prijatelj iz Košarkaškog kluba Stoja David Lunko. Dečki su u četiri utakmice upisali tri pobjede, dok ih je jedini poraz na turniru, protiv kasnijih ukupnih pobjednika iz Pazina (Leon Travalja, Masimo Ivić, Erik Fabris, Jan Juričić), koštao finala.

U svakom slučaju, subota će ostati u lijepom sjećanju svih sudionika, a posebne pohvale idu domaćinima i organizatorima turnira, na čelu s trenerima iz Košarkaškog kluba Pazin, Darijom Lukšićom i Tanjom Ančić.