Menu
b1

Matija Bilalović potpisao otvoreni ugovor s Bijeloplavima

Šibenski "snajper" Matija Bilalović je u Puli i trenira s Bijeloplavima. 23-godišnji šuter je za sad odbio brojne ponude, a klub je odlučio ponuditi mu ugovor "otvorenog" tipa, što znači da mu neće praviti probleme ako u narednom razdoblju stigne ponuda koja se ne odbija. Bilalović je prošle sezone bio prvi strijelac Puležana sa 17 postignutih koševa po utakmici koje je isporučivao za 28,8 minuta provedenih na parketu.

Trener Sandro Nicević u rosteru dobiva iznimno kvalitetnog strijelca od kojeg se, ako ostane, očekuje da i ove sezone bude jedan od nositelja igre. 197 centimetara visoki Bilalović u karijeri je igrao za Jolly JBŠ, Škrljevo, Crikvenicu, ugasli Istrauni te riječki Kvarner 2010, a pretprošle je sezone nastupio i za Hrvatsku studentsku košarkašku reprezentaciju s kojom je nastupio na Univerzijadi u Napulju.

"Iznimno sam zadovoljan kada se igrači vrate u naš klub jer to znači da smo zajedno odradili nešto dobro što vrijedi ponoviti" - objašnjava predsjednik Pule 1981 Alen Petrović. "Kod Matije i njegovog povratka je zadovoljstvo još izraženije jer se radi o igraču koji je bio okosnica ekipe prošle sezone, a može to biti i ove. S igračem smo dogovorili ugovor otvorenog tipa jer ne želimo stajati na putu njegovom razvoju ako se za njega pojavi šansa, no uvjereni smo kako će braniti boje naše kluba kroz ovu sezonu i kako ćemo zajedno napraviti dodatni iskorak u košarkaškom razvoju".