Menu
b1

U nedjelju 16. Memorijalni turnir Josip Joža Sever

Iako izvan tradicionalnog termina krajem mjeseca rujna, Košarkaški klub Pula 1981 će sjećanje na Čika Jožu obilježiti i ove godine. U nedjelju 4. listopada će se naime u Domu sportova Mate Parlov održati 16. Memorijalni turnir Josip Joža Sever, u spomen na roditelja, supruga, trenera i učitelja kraljice loptačkih sportova, košarke, u Puli i Istri.

Kako se odužiti čovjeku koji je svoj život posvetio odgoju mnogih naraštaja sportaša, košarkaša? Kako se odužiti za sve što je učinio za nas? Kako drugačije nego smijehom, veseljem, igrom... Igrom na dva koša koju je toliko volio i za koju je živio. "Nažalost, kako ovog trenutka stvari stoje, ove ćemo godine biti primorani odat počast Čika Joži bez prisustva gledatelja i u veoma skromnom tonu. Stožer civilne zaštite Istarske županije nije u mogućnosti odobriti odigravanje Memorijala uz prisustvo gledatelja, obzirom da su, kako nam poručuju, i dalje na snazi preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje utakmica u zatvorenim prostorima bez gledatelja" - ne krije razočarenje sportski direktor Bijeloplavih, Leo Krizman.

"Kako kažu, nada umire posljednja, poslali smo još jednu zamolbu na adresu Stožera i nadamo se pozitivnom odgovoru, no za sada je situacija takva. Memorijal ćemo ove godine odraditi u jednom danu, a pored nas će nastupiti riječki prvoligaš Kvarner 2010 te naši prijatelji iz Košarkaškog kluba Stoja" - zaključio je Krizman. Početak Memorijala na rasporedu je u 17 sati, a svaka utakmica će se igrati 2 puta 12 minuta, po principu "trokut" turnira.

Raspored:
17:00h Stoja - Kvarner 2010
18:00h Kvarner 2010 - Pula 1981
19:00h Stoja - Pula 1981