Menu
b1

Perdija: Motivacije ne nedostaje, dečki svaki trening daju 100%

Iza dječaka i pretkadeta Pule 1981 četiri je tjedna priprema u Pattinaggiu, a kako napreduju treninzi, kakva je atmosfera među klincima dviju najmlađih natjecateljskih selekcija kluba te kakvi su planovi za nadolazeću sezonu, upitali smo trenera Vanju Perdiju koji je i ove sezone na kormilu dvaju kategorija.

"Veoma sam zadovoljan pristupom, već smo prošle sezone stvorili jednu zaista zdravu sredinu, dečki dišu kao jedan i ove se sezone samo nadograđujemo na već postojeću priču" - ne krije zadovoljstvo Perdija. "Motivacije ne nedostaje, dečki treniraju redovno i kvalitetno, svaki trening daju 100%, što je u konačnici jedini put prema uspjehu".

O ambicijama u županijskoj i regionalnoj ligi, bivši igrač seniora Pule 1981 kaže: "Obzirom na kvalitetu igračkog kadra smatram da ćemo biti konkurentni u obje lige te da ćemo se boriti za sam vrh ljestvice". Cjelokupna situacija s pandemijom Covida nemalo komplicira organizaciju samih treninga, no, mladi Bijeloplavi ozbiljno pristupaju i tom problemu. "Prije svakog treninga odrađujemo sve tražene mjere opreza i zaštite, mjeri se i zapisuje temperatura svakog igrača, trenira se u zasebnoj odjeći i obući. I za nas je to nešto posve novo, ali poštivajući mjere olakšavamo rad kako sebi tako i drugima".

Kalendari natjecanja još nisu poznati, ali u klubu se nadaju da će i taj "problem" biti riješen u sljedećem razdoblju. "U srijedu nas očekuje sastanak Košarkaškog saveza Istarske Županije vezano za odigravanje županijskih liga u sezoni 2020/21 te se nadamo da ćemo nakon toga imati jasniju cjelokupnu sliku te da ćemo, još bitnije, uskoro krenuti s igranjem službenih utakmica".