Menu
b1

Bilalović: Vjerujem da će ova ekipa pokazati karakter za velike stvari

U subotu 10. listopada će biti 217 dana da košarkaši Pule 1981 nisu igrali službenu prvenstvenu utakmicu. 10. ožujka je naime odigran posljednji susret Prve muške lige u kojem su Bijeloplavi na parketu Doma sportova Mate Parlov ugostili košarkaše Bosca, u sklopu 19. kola sezone 2019/20. Nakon te utakmice uslijedio je prekid svih natjecanja zbog pandemije koronavirusa, a sutra se kreće od nule, utakmicom 1. kola Prve muške lige 2020/21 u sklopu kojeg pulski prvoligaš gostuje u Samoboru kod istoimenog domaćina, upravo u dvorani gdje je odigrana posljednja gostujuća utakmica prošle sezone.

Pripreme su bile prilično kratke, nije bilo previše pripremnih susreta, a trenira se pod rigoroznim režimom uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. No, unatoč svim "preprekama" puleni trenera Sandra Nicevića spremni su na izazove koje donosi nova sezona, a atmosfera u ekipi je na zavidnoj razini, što potvrđuju riječi Matije Bilalovića, od kojeg se i ove sezone očekuje da bude jedan od glavnih nositelja igre Bijeloplavih. "Period bez prvenstvenih utakmica trajao je svima predugo, mislim da smo se svi zajedno zaželjeli natjecateljskog ritma. Željni smo igre i dokazivanja te jedva čekamo sutrašnji start sezone".

Trener Nicević će i ove sezone na raspolaganju imati mladu ekipu. "Roster je prilično promijenjen, složena je jedna mlada momčad koja uz težak rad na treninzima, karakter i kemiju ima potencijal za dobar rezultat u ovoj sezoni. Odradili smo dobar pripremni period, ponovo osjetili utakmice i mislim da smo spremni. Bilo je oscilacija, sto je s obzirom na mladost ekipe normalno, ali od sutra nas čekaju one prave stvari" - objašnjava šibenski šuter te pred susret, koji je na rasporedu u subotu u 18 sati, zaključuje - "Rezultatskog imperativa nema i teško je bilo što prognozirati, ali vjerujem da će ova ekipa pokazati karakter za velike stvari".