Menu
b1

Elez: Moramo igrati maksimalno angažirano svih četrdeset minuta

U subotu 17. listopada bit će točno 7 mjeseci i 10 dana od kada su posljednji put košarkaši Pule 1981 odigrali službenu utakmicu na svom parketu Doma sportova Mate Parlov, kada su nesretno poraženi od zagrebačkog Bosca. Sedam dana nakon toga trebali su putovati u goste kaštelanskoj Riboli no pandemija koronavirusa prekinula je sva natjecanja te Dalmatinci nisu dobili priliku revanširati se Bijeloplavima za poraz u prvom dijelu prvenstva kada su puleni trenera Nicevića slavili u Puli konačnim rezultatom 83:70.

Priliku će imati sutra, ali ponovo na parketu na Verudi. Kaštelani su na otvaranju sezone 2020/21 upisali poprilično laganu pobjedu protiv Zapruđa, u svojoj Sokolani su slavili s uvjerljivih 93:70. Igrač u redovima pulskog prvoligaša koji najbolje poznaje subotnjeg protivnika bez sumnje je Krešimir Elez, koji je u Pulu stigao upravo iz redova Ribole. "Možemo reći da momčad trenera Rančića jedna od najkompletnijih ekipa u ligi, skoro pa savršen spoj mladosti i iskustva, pokriveni su na svim pozicijama" - objašnjava 21-godišnji Elez.

Nakon poraza od Samobora u prvom kolu Bijeloplavi su veoma detaljno analizirali nedostatke u svojoj igri te nemaju dvojbi na koji način pokušati doći do dva boda u subotu. "Moramo igrati maksimalno angažirano svih četrdeset minuta, iskoristiti njihov eventualni umor od dugog puta. Atmosfera u svlačionici je odlična, osobno moram reći da su me momci dobro primili, vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu".

Svakako raduje vijest da će Puležani imati i podršku s tribina. Jučer je stigla suglasnost Stožera civilne zaštite Istarske županije za odigravanje utakmice pred 100 gledatelja, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških uvjeta. Iz kluba napominju da su svi gledatelji obvezni nositi zaštitne maske tijekom čitavog boravka u dvorani i tribinama te, zbog limitiranog broja ulaznica, pozivaju navijače da u dvoranu dođu ranije (jedini otvoreni ulaz u dvoranu biti će kod caffe bara, vrata se otvaraju u 18:30 sati). Naime, nakon što na tribinu uđe 100 gledatelja, ulazna vrata se zatvaraju i neće biti moguće naknadno ulaziti. "Pozivamo navijače da nas dođu podržati, mi ćemo dati sve od sebe na terenu i želimo zajedno proslaviti pobjedu" - zaključio je Elez.