Menu
b1

Šibenik: Želimo prolaz u osminu finala Kupa

U nedjelju je stigla toliko očekivana prva pobjeda u prvenstvu na gostovanju kod Sesveta, a u srijedu košarkaši Pule 1981 već gostuju kod Kvarnera 2010 u sklopu finala razigravanja regije Zapad Kupa Krešimira Ćosića. Pobjednika tog susreta, koji je na rasporedu u 20:30 sati u Dvorani Mladosti na Trsatu, čeka nastup u osmini finala Kupa koje će se igrati krajem studenog. Riječani su na putu do regionalnog finala slavili protiv Crikvenice, Kastva i Stoje dok će Bijeloplavima ovo biti prva utakmica u Kupu ove sezone.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i nastupu na Final Eightu u Zadru, Puležani će i ove sezone obavezama u Kupu Krešimira Ćosića pristupiti maksimalno ozbiljno, pogotovo na tragu nedjeljne ligaške pobjede u Zagrebu. "Uspjeh protiv Sesvečana nam je pokazao da možemo puno više, motiva za dalje ne nedostaje" - objašnjava Lovro Šibenik, broj 8 pulskog prvoligaša. "Na treningu je odlična atmosfera, pogotovo nakon nedjeljne pobjede, potruditi ćemo se da nakon sutrašnje utakmice tako i ostane".

Šibenik je igrao za Kvarner 2010 te dobro poznaje zbivanja u Riječkom taboru. "Kvarner je klub s tradicijom na riječkom području, poznati su po dobrom radu u omladinskim kategorijama, a u prošlosti nije manjkalo ni uspjeha u seniorima. Sada su ponovo na putu stabilizacije i vjerujem da će sutrašnjoj utakmici pristupiti motivirano. Na nama je da maksimalnom koncentracijom, trčanjem i agresivnom obranom pokušamo doći do pobjede i prolaza u osminu finala" - zaključuje krilo Bijeloplavih.