Menu
b1

Wardlow: U nedjelju nema alibija, idemo po pobjedu

Jedna pobjeda i tri poraza skor je košarkaša Pule 1981 na otvaranju prvenstva 2020/21. Nakon dva uvodna poraza od Samobora i Ribole Kaštela uslijedilo je prvo slavlje na gostovanju kod Sesveta da bi u prošlom kolu vodeća Cedevita Junior opravdala ulogu favorita i odnijela bodove iz Doma sportova Mate Parlov. Tješi činjenica da su Bijeloplavi pokazali karakter i dobrano namučili Zagrepčane koji su u prva tri kola do pobjede dolazili "s pola gasa". S tim uvjerenjem puleni trenera Nicevića spremali su ovog tjedna gostovanje u Zagrebu kod Zapruđa, gdje će u nedjelju s početkom u 13:45 sati tražiti drugu pobjedu sezone, u sklopu 5. kola Prve muške lige.

"U nedjelju nema alibija, idemo po pobjedu" - decidiran je Evan Wardlow, Amerikanac u redovima pulskog prvoligaša. "Svjesni smo da je potrebno određeno vrijeme da se detaljno upoznamo na terenu, igrajući zajedno, no vidim da smo svakim tjednom sve kompaktniji". Nakon četiri kola momčadi su pomalo već otkrile svoje karte, no Puležani su više osvrnuti na svoju igru. "Plan je nametnuti naš ritam, želimo igrati našu utakmicu. Smatram da bez obzira tko nam je protivnik moramo biti koncentrirani na svoju igru jer smo shvatili koliki nam je potencijal kada igramo na pravi način".

Unatoč porazu od Cedevite atmosfera u momčadi je odlična. "Mislim da nitko od igrača nije ogorčen, pozicija na ljestvici nije savršena, ali sezona je tek počela. Jedna pobjeda može promijeniti sve". Martin Klepo ima zašivenu bradu, posljedica je to slučajnog kontakta upravo s Wardlowom na treningu, no to ga neće spriječiti da bude u sastavu u Zagrebu. "Svi igrači su zdravi, što je svakako odličan znak, trener može računati na svih. Žao mi je Klepine brade, ali veliki smo prijatelji i uskoro će mi se zahvaliti za slobodan dan koji je dobio zahvaljujući meni (smijeh, op.a.)".

Wardlow ne krije zadovoljstvo kad je u pitanju odabir Pule 1981. "Iz dana u dan se osjećam sve bolje i komfornije. Odlično sam se prilagodio u novoj sredini, suigrači su sjajni, a sviđa mi se i stil igre koji gajimo. Zaista se moram zahvaliti svim dečkima što su me od prvog trenutka fantastično prihvatili i učinili moju prilagodbu veoma laganom".