Menu
b1

Guštin: Vjerujem u svoje dečke, možemo se vratiti pobjedama

Pred košarkašima Pule 1981 je već prekretnica sezone, u nedjelju u 17 sati, u Dvorani Mladosti na Trsatu, prava na "kiks" su smanjena na minimum, poraz od Kvarnera 2010 u sklopu 6. kola Prve muške lige značio bi pad na samo začelje ljestvice te borbu za opstanak u nastavku sezone, što bi bio scenarij koji se kosi sa svim planovima koje su Bijeloplavi imali prije početka natjecanja.

"Sezona je krenula naopako, posljednji poraz od Zapruđa bio je posebno bolan, prvenstveno jer se radi o momčadi kod koje se vrlo jednostavno moglo uzeti dva boda" - rezolutan je kapetan Puležana, Gvido Guštin. "Nismo bili na razini, nije se ispoštovao dogovor koji smo imali prije susreta, ušli smo bez energije i s totalno krivim pristupom. Igra nam je bila statična, upravo onakva kako odgovara domaćinu što su Zagrepčani objeručke prihvatili i odnijeli pobjedu".

Moral je nakon nedjelje u redovima Bijeloplavih bio zaista nizak, no, od ponedjeljka su puleni trenera Nicevića krenuli u pripremu regionalnog derbija odlučni da promjene svoj učinak na parketu. "Vremena za popravak ima, vjerujem u svoje dečke, mislim da znamo i možemo vratiti se na pobjedničke staze. Na treningu se ovog tjedna vidljivo podigao intenzitet, stavili smo naglasak na detalje koji su "štekali" u prethodnim utakmicama i u Rijeku idemo maksimalno spremni" - objašnjava broj 9 pulskog prvoligaša.

Motiva protiv Kvarnera 2010 ne bi trebalo nedostajati, poraz u Kupu Krešimira Ćosića je još uvijek svjež. "Mislim da možemo do pobjede, analizirali smo nastup u Kupu, vidjeli di smo griješili. Riječani su domaćinska momčad, sigurno je da se neće lako predati, pokazali su da znaju igrati i bit će zaista tvrd orah svakome tko dođe na Trsat" - zaključuje Guštin te odaje recept kako do oba boda. "Koncentrirano od prve do posljednje minute, jedino tako možemo do pobjede protiv Štembergera i društva. Obrana će morati biti na visokoj razini, u napadu nam treba brza tranzicija i što više laganih koševa. Štemberger i Tončinić su glavni aduti Kvarnera te ćemo na njih morati posebno pripaziti, ali ako ispoštujemo dogovor nećemo imati problema".