Menu
b1

Lukačić: Samo pobjeda dolazi u obzir, nema mjesta za novi "kiks"

Nevjerojatna 52 dana prošlo je od posljednje domaće utakmice košarkaša Pule 1981, posljednji put su Bijeloplavi na svom parketu Doma sportova Mate Parlov igrali 31. listopada protiv Cedevite Junior, u sklopu "dalekog" 4. kola Prve muške lige. U srijedu će, konačno, nakon nekoliko odgoda pulski prvoligaš snage odmjeriti s Omiš Čagalj Toursom, u zaostalom susretu 7. kola koji je trebao biti odigran prije više od mjesec dana, a čiji je početak na rasporedu u 16 sati.

Puležani su se stavili u poziciju da si ne mogu dozvoliti novu "grešku u koracima", dva boda su imperativ od kojeg ne bježe, a pozitivne predstave u posljednja dva gostovanja, unatoč porazima, ostavljaju mjesta za određeni optimizam, što potvrđuje i playmaker Pule 1981, Karlo Lukačić, jedan od najboljih igrača u prošloj utakmici u Zadru. "Protiv Jazina Arbanasi nam je nedostajalo koncentracije u određenim dijelovima susreta, upravo onda kada smo trebali prelomiti, a ni obrana nam nije bila na razini koju inače imamo".

Lukačić je posljednji igrač koji je stigao u redove Bijeloplavih, ali veoma se brzo aklimatizirao, što potvrđuju i njegove riječi. "Pula 1981 je klub organiziran na vrhunskoj razini tako da je prilagodba bila zaista lagana, pridonijeli su tome i novi suigrači koji su me odlično primili" - objašnjava pulski broj 4, koji ne krije ambicije glede sutrašnje utakmice. "Nema mjesta za novi "kiks", u obzir dolazi samo pobjeda i ne bježimo od toga".

Omiš Čagalj Tours u Pulu stiže u odličnoj formi, na krilima dvije uzastopne pobjede, protiv Bosca i Dubrovnika. "Omišani su jedna vrlo kvalitetna momčad koju predvode iskusni Nenad Delić i Ivan Mimica, a veliko pojačanje im je i mladi Roko Gizdavčić, igrač na posudbi iz HT Premijerligaša Splita. Dolaskom trenera Mladena Vuškovića vidljivo su podigli formu i utakmica će biti veoma zahtjevna" - naglašava bivši član U16 i U18 selekcija Hrvatske reprezentacije te ni trenutka ne dvoji kad je u pitanju formula za uzimanje oba boda. "Obrana, obrana i opet obrana! Drukčije ne možemo. U napadu ćemo ih pokušati "slomiti" brzom i pametnom igrom, ali obrana će biti ključna kako bi upisali toliko željenju prvu domaću pobjedu".