Menu
b1

Wardlow: Potrebna nam je utakmica ispunjena energijom i agresivnošću

U srijedu je pred košarkašima Pule 1981 na rasporedu i posljednja zaostala utakmica, ona protiv Dinamo Zagreba, momčadi koja u Pulu stiže s trećeg mjesta na ljestvici, s omjerom od trinaest pobjeda i četiri poraza. Bijeloplavi s druge strane Zagrepčane dočekuju na pretposljednjem mjestu, pobjeda bi bila enorman uspjeh, no zadatak će biti sve samo ne lagan. Početak susreta 11. kola zakazan je za 16 sati, a tribine Doma sportova Mate Parlov i ovoga će puta biti nažalost prazne.

"Uvijek je razočaravajuće kada se nalaziš u borbi za opstanak, ali trenutno je to naša realnost i od nje ne bježimo" - iskren je Evan Wardlow, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Puležana u posljednjim utakmicama. "Pokušavamo potisnuti zabrinutost i fokusirati se, ostati mirni te pokušati zaključiti sezonu s pobjedama".

Čarobni štapić nije dostupan, toga su svjesni i trener Sandro Nicević i igrači, no nema govora o predaji ili odustajanju. "Treba nam fizički odskok, moramo imati više dosljednosti tijekom utakmice, tim više što igramo svaka četiri dana" - objašnjava formulu za povratak na pobjedničke staze Amerikanac u redovima Bijeloplavih.

"Dinamo je jedna od najboljih momčadi lige, nisu slučajno u playoff zoni, ali za nas je to još jedna utakmica, nastavak borbe za bijeg iz zone ispadanja. Više se tu radi o nama nego o ekipi koja je s druge strane. Što ćemo promijeniti kako bi iznenadili papirnatog favorita? Potrebna nam je utakmica ispunjena energijom, agresivnošću i kvalitetnom igrom" - zaključuje broj 0 Pule 1981.